Ebru Şallı usulü kabak pilavı tarifi! Tek bir zararlı malzeme yok

Ebru Şallı usulü kabak pilavı tek başına dahi lezzet şöleni sunuyor. Kabak pilavı tarifi içerisindeki her şey doğal. Peki Ebru Şallı usulü kabak pilavı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Pilav tariflerine bir yenisi daha eklendi: Kabak pilav. Dereotu ile lezzetlenen kabak pilav çok sağlıklı. Peki nasıl yapılır? İşte yanıtı...

EBRU ŞALLI USULÜ KABAK PİLAVI TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı pirinç

2 su bardağı sıcak su

2 adet kabak

10 dal dereotu

2 yemek kaşığı fındık yağı

1 tatlı kaşığı tereyağı

Taze karabiber

Tuz

Hazırlanışı:

Fındık yağını tencereye koyup hafif kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyerek pişmeye bırakın. Ayrı bir tavada küp küp doğradığınız kabakları tereyağı ile hafif kavurun. Dereotunu da ince kıyıp kabağa ekleyin. Pirincin suyunu çekmesine yakın kabağı ve tereyağını da ekleyin ve demlenmeye bırakın. Taze karabiberle tatlandırabilirsiniz.