Ebeveynlere müjde! 1. Sınıf çocuklarına kolay ders çalıştırma yöntemi

Okula yeni başlayan 1. sınıf çocuklar için ders çalışmak oldukça zorlayıcı olabiliyor. Bununla birlikte ebeveynler de yepyeni öğretim süreçlerini araştırma yoluna gidiyor. Biz de bu haberimizde süreç içinde ailelerin tutumunun nasıl olması gerektiğini, çocukları zorlamayacak ders çalışma yöntemlerini sizler için derledik.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

1. Sınıf süreci hem ebeveynler hem de çocuklar için zor. Özellikle çocuklara ödev yaptırmakta zorlanan ebeveynler için yorucu bir serüven.

Çocuklar yepyeni bir sosyal çevreye başlamanın yanı sıra akademik hayatla da ilk defa tanışmış olurlar.

Çocuklar ilk defa deneyimledikleri bu yerlere adapte olmakta zorlanabilirler. Bu durum çok normaldir.

Ebeveynlerin görevi çocuklarının adaptasyon süreçlerinde yanında olmalarıdır. Bu süreçte ebeveynlere çok fazla iş düşmektedir. İşte sizin için derlediğimiz 1. Sınıflar için en kolay ders çalıştırma yöntemleri ve doğru tutumlar...


ÇOCUĞUNUZLA EMPATİ KURUN

Çocuklar ilk eğitimini ailelerinden alır. Bu nedenle çocuklara karşı baskıcı bir tutum sergilemek yerine, olumlu ve ılımlı bir tutum sergilenmeli.

ÇOCUĞUNUZA KÜÇÜK HEDEFLER KOYUN

Çocuklarınıza yapabilecekleri hedefler koymaya özen gösterin.

ÇOCUĞUNUZA ODAKLANIN

Eğitim öğretim süreçlerinin doğru ilerlediğinden emin olun ve ödev yaptığı süreçlerde dikkatini dağıtacak herhangi bir şey (tablet, televizyon gibi teknolojik aletler de dahil) oda içinde bulundurmayın.

OKULDA VERİLEN EĞİTİM HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLUN

Çocuğunuza o gün neler öğrendiğini ve öğrendiği şeyi hangi yöntemler kullanarak yaptığını mutlaka sorun. Mesela sizin ''se'' olarak öğrettiğiniz harfi çocuğunuz okulda ''ssss'' şeklinde öğrendiğinden çocuğun zihninde karışıklık yaşanabilir.

ÇOCUĞUNUZU MOTİVE ETMEYE ÇALIŞIN

Çocuklarınıza gerçekleştirebileceği hedefler koyarak motive olmalarını sağlayabilirsiniz.

ÇOCUĞUNUZA KARŞI SABIRLI OLUN

Okula yeni başlayan bir çocuk harf, kavram ve kelimeleri yavaş öğrenebilir. Bu konuda çocuğunuza karşı sabırlı olmalısınız. Çünkü bu durum çocuğunuzun öğrenmeye istekli olmadığını göstermez.