E vitamini ve Omega-3 yağ asidi deposu! Sahurluk avokado karışımı nasıl yapılır?

Sahurda sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal bir besin olan avokado karışımının en lezzetli halini sizler için araştırdık. İçeriğinde E vitamini ve omega-3 yağ asitleri barındıran bu karışım hem enerji verir hem de sizi tok tutar. Peki sahurluk avokado karışımı nasıl yapılır? Yanıtı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Avokadoyu kahvaltı sofralarından sahur sofralarına taşıyın. Zengin bir E vitamini ve Omega-3 yağ asidi olan avokadoyla yapılan karışım sayesinde oruç süresini daha sağlıklı geçirebilirsiniz. Cildin ve beynin yenilenmesi için faydalı olan bu avokadolu karışımı sizler için araştırdık.

İçeriği zengin olan bu karışım uzun süre tok olmanızı sağlar. Tokluk hissini artırdığı gibi sağlığınıza da faydalıdır. Avokadolu karışımı sahur vaktinde kızartılmış ekmekle tüketmenizi tavsiye ederiz.

SAHURLUK AVOKADO KARIŞIMI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet olgun avokado

1 yemek kaşığı rendelenmiş ceviz

3 damla limon suyu

YAPILIŞI

Bir kasenin içine avokadonun kabuklarını soyup içindeki et kısmı ezin.

Çatalla iyice ezdikten sonra üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı dökün.

Çatalla karıştırmaya devam edip cevizi ve limon sularını da ilave edin.

Bu karışımın tamamen yumuşaması için bir kez blendırdan geçirebilirsiniz.

Ardından tam buğday ekmeklerini kızartın.

Üzerine sürüp tüketin.

Afiyet şifa olsun...

Sahurda ağzınızın suyunu akıttıracak tarif! Kalsiyum deposu çılbır nasıl yapılır?