AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Doğada doymamış yağ asitleri bakımından balıktan sonra gelen en zengin besin avokadodur. Ancak avokadonun direk tüketildiğinde bir tadı yoktur. Bu yüzden limon ya da başka besinlerle karışım yapılarak tüketilir.
Kahvaltılık olarak tüketmek isteyenler için ise tam bir gurme tarifiyle geliyoruz. Zencefilli avokado tarifi güne E vitamini deposuyla başlamanızı sağlar. Yapımı oldukça kolay olan zencefilli avokado reçeliyle parmaklarınızı yiyeceksiniz.
3 adet olgunlaşmış avokado
6 su bardağı su
2 adet karanfil
1 çubuk tarçın
5 bardak toz şeker
Yarım çay bardağı limon suyu
Bir yemek kaşığı zencefil
Derin bir tencerenin içine suyu boşalttıktan sonra toz şeker, zencefil, limon suyu, tarçın ve karanfili koyup kaynatın.
Ardından avokadoların kabuklarını soyup küp küp bu suyun içine ilave edin.
Bir süre daha kaynattıktan sonra ocağın altını kısın.
15 dakikada böyle kaynatın. Akabinde karışımı ocaktan alarak cam bir kavanozun içine boşaltın. Bir gün dinlendirdikten sonra ertesi gün tüketebilirsiniz.