Mantı tarifi denilince aklımıza hep Kayseri'nin klasik mantısı gelir. Oysa birçok ilimizde mantı benzeri yemek çeşitleri var. Düzce'ni haluj tarifini tadınca yok böyle bir şey diyeceksiniz. İşte "Bugün ne pişirsem?" diyenlere haluj tarifi ve malzemeleri...
HALUJ MALZEMELERİ
250 gram abaza peyniri
Yarım kg buğday unu
2 tatlı kaşığı fesleğen
3 tatlı kaşığı tuz
Yeteri miktar su
HALUJ TARİFİ
Yöresel mantı tarifleri farklı yemek arayanlar için harika bir alternatif.
Yarım kilo un, tuz ve yeter miktarda suyu bir kapta yoğurun.
Kulak memesinden daha sert kıvamda bir hamur elde edin.
Hamuru mantı yufkası inceliğinde oklava ile açın. Açılan hamuru 5-6 cm çapında yuvarlak olacak şekilde kesin.
Bu aşamada, Abaza Peyniri ve fesleğen karıştırılarak harcı hazırlayın. Bu harçtan, kesilen yuvarlak hamurların içerisine koyun ve katlayıp kapatın.
Hazırlanan bu parçaları suda haşlayarak pişirin.
Tercihe göre üzerine yağda kızdırılmış kırmızı toz biber veya sarımsaklı yoğurt gezdirilebilirsiniz.
Ayranla birlikte sıcak olarak ikram edebilirsiniz.