Duygusal zekanız yüksek mi? Resimde ilk ne gördünüz?

Duygusal zeka hayatın her alanında lazım olur. Peki, siz duygusal zekası yüksek biri misiniz? Optik illüzyonlu bu kişilik testi resimde ilk gördüğünüzden yola çıkarak duygusal zekanızı ölçüyor. Tek yapmanız gereken resimde ilk gördüğünüzü işaretlemek.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Duygusal zekası yüksek olanlar hayatın her alanında bir adım şanslı olurlar. Çünkü bir kişinin başka bir kişinin duygularını anlayabilme yeteneği hem iş hem de özel hayatta önemlidir. Bu kişilik testi duygusal zekayı ölçüyor.

Duygusal zekası yüksek olanlar daha zeki olur. Çünkü onların bakış açısı herkesten farklıdır. Peki, bunu ölçmeye ne dersiniz? Kişilik testinde ilk gördüğünüz resim duygusal zeka hakkında ipucu veriyor.

ADAM

Gereksiz şeylerle o kadar çok vakit kaybediyorsunuz ki arkadaki büyük olayları göremiyorsunuz. Biri size ormandan bahsederken siz ormandaki çiçeğe takılıyorsunuz. Güçlü yönleriniz var ama duygusal zekanız yüksek değil. Hayatınızda bulunan insanlara hayranlık duyan ve onları önemseyen birisiniz.

Birçok insanın aksine, yardıma ihtiyacınız olduğunda yardım istemekten korkmuyorsunuz. Kaybolduğunuzda veya birini incittiğinizde yardım istediğiniz zamanı da biliyorsunuz. Bunlar çoğu insanın yardıma ihtiyaç duyacağı ancak açıkça sormaya utandığı zamanlardır. Bu yüzden zekasını iyi kullanan birisiniz. İnsanlar size yardım etmeye daha istekli oluyor.

KADIN

Resme baktığınızda ilk önce kadını görüyorsanız, o zaman başkalarının duygu ve düşüncelerini kendinizinkilerden önce tutan birisiniz. Duygusal zekanız gerçekten keskin ve başkalarıyla daha fazla empati kurabiliyorsunuz.

Keskin duygusal zekanızı biliyorsunuz ve duygusal olarak zor bir durumda olduğunuzda ona güvenmekten çekinmiyorsunuz. Ancak, başkalarının ihtiyaçlarını ve isteklerini kendinizden önce koymaya devam ederseniz ve gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu umursamazsanız, bu sizin için yorucu bir mesele haline gelebilir. Kendinizi kaybedeceksiniz ve bu oldukça sinir bozucu olabilir. Duygusal becerilerinizi sahada, eyleme ne kadar çok getirirseniz, tüm bunlardan o kadar çok yorulursunuz.

İKİSİ DE

Eğer aynı anda iki resmi de gördüyseniz duygusal zekâda müthişsiniz. Yüksek duygusal zekanız var ve bu sahip olunabilecek harika bir özellik. Başkalarının duygularını olması gerekenden daha fazla anlıyorsunuz. Sizin mantığınız çok farklı işliyor.

Sizinle ilgili en harika şey duyguları okuyabilme yeteneğinizdir. Ancak duyguları gerçek kaynaklarına kadar takip etmek o kadar kolay değil. Bunu bilmeniz gerek. Bir adım geri çekilin ve her şeyi kendinizle ilgili yapmayı bırakın.