Duvar ve halıda yağ lekesi oluştuysa dikkat! İşte çıkartmanın pratik yöntemleri

Duvar ve halıda oluşan yağ lekesi birçok insanın hoşlanmadığı durumlar arasında gösterilebilir. Çünkü temizlenmediğinde daha da inatçı bir hale dönüşebilen yağ lekesi, bazı yöntemlerle oldukça uğraştırıcı olabiliyor. Ayrıca duvar ve halıdaki lekeyi çıkartmanın bazı pratik yöntemleri de bulunuyor. İşte detaylar…

Duvar ve halıda oluşan yağ lekesi birçok insanın moralini bozabilir. Çünkü inatçı bir hale dönüşebilen yağ lekesi, çıkartılması oldukça uğraştırıcı olabilir. Bu nedenle duvar ve halıda oluşan yağ lekesi pek çok insan tarafından istenmeyen sorunlar arasında gösterilebilir.

Duvar ve halıda oluşan yağ lekesini çıkartmanın bazı pratik yöntemleri bulunuyor. Bu nedenle duvarında ve halısında yağ lekesi oluşanların, söz konusu yöntemlere dikkat etmeleri tavsiye ediliyor.

HALIDAKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARTMANIN PRATİK YÖNTEMİ

Halıda yağ lekesi oluştuğunda, bir bez ya da kağıt havlu ile lekeye hafifçe bastırılır. Fazla yağı alındıktan sonra 2 su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı ağartıcı özelliği bulunmayan çamaşır deterjanı karıştırılır. Elde edilen karışım bir sünger yardımı ile halıdaki lekeye sürülür ve ovalanarak temizlenir. Devamında su ile durulanır ve kuruması için beklenir. Bu sayede lekenin pratik bir şekilde çıktığı görülebilir.

DUVARDAKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARTMANIN PRATİK YÖNTEMİ

Duvarda yağ lekesi oluştuysa, bir kaba sirke ve karbonat dökülerek karıştırılır. Ardından uygun bir bez ile duvardaki leke temizlenir ve kurutulur. Ayrıca kurutma işlemi iki kere de yapılabilir. Bu sayede lekenin pratik bir şekilde çıktığı görülebilir.

Not: Malzemelerin yapısı farklı hassasiyet gösterebilir. Bu sebeple yukarıdaki temizleme yöntemleri halı veya duvara zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması tavsiye edilmez.

Bulaşık makinesi leke bırakıyorsa işte nedeni! Meğer çözümü bu kadar basitmiş