Tuzlu kurabiye çayın yanına yapılan lezzetli bir tat. Tuzlu kurabiye 2 hafta boyunca bayatlamadan dolapta durabiliyor. Misafirlerinize de ikram edebileceğiniz bu tarif nasıl yapılır? İşte yanıtı...
DÜŞÜK TANSİYONU YÜKSELTEN TUZLU KURABİYE TARİFİ
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
YAPILIŞI
Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu da azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hazırladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Eğer hamurun tamamını bu şekilde açmakta zorlanırsanız ilk önce yarısını alıp açabilir, daha sonra hamurun diğer yarısına aynı işlemleri uygulayabilirsiniz. Hamurun ne çok ince ne de çok kalın olmaması gerekiyor.
İstediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.