Düşman çatlatan tarif! Karbonhidrat deposu patatesli sufle nasıl yapılır?

Doğadaki en güçlü karbonhidratlardan biri olan patatesi kahvaltı sofralarına farklı lezzetlerle taşıyın. İtalyalıların en çok sevdiği lezzetlerden biri olan patatesli sufle tarifi düşman çatlatıyor. Peki karbonhidrat deposu patatesli sufle nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Patates kahvaltı sofralarında en fazla tercih edilen lezzetlerden biridir. Kızartma olarak tüketilen patates, bu kez bambaşka bir lezzetle sofranıza gelir. İtalya mutfağında sık sık tüketilen ve tek öğün kabul edilen patatesli sufle, tadı ile damaklarda iz bırakır.

Patatesli sufle, kahvaltı sofralarınızı zenginleştiren düşman çatlatan bir lezzet olarak tarihe geçmiştir. Tek seferde hem vücudun karbonhidrat depolarını doldurur hem de enerjisini yükseltir. Ekmek tüketme ihtiyacı duymazsınız.

KARBONHİDRAT DEPOSU PATATESLİ SUFLE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

4 adet orta boy patates

3 adet yumurta

Bir yemek kaşığı tereyağı

Bir buçuk yemek kaşığı un

Bir çay bardağı süt

Beyaz ve kaşar peynir

YAPILIŞI

Patatesleri kaynatın. Kabuklarını soyup bir kapta ezin.

Püre haline gelen patateslerin içine sütü, unu, tereyağı, beyaz ve kaşar peynirleri koyun.

Yoğurduktan sonra içine yumurtanın sarı kısımlarını ekleyin.

Yumurtanın kokusunun gelmemesi için beyaz kısmını farklı bir kasede blendır yarımıyla çırpın.

Sonra patates karışımın içine koyun yeniden karıştırın.

Sufle kaplarını yağlayıp patates karışımlarını içine koyun.

170 derecelik fırına koyun.

20 dakika sonra çıkartın.

Afiyet şifa olsun...

Nikotin deposu sos! Balkan lezzeti ajvar kahvaltı için nasıl yapılır?