AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Patates kahvaltı sofralarında en fazla tercih edilen lezzetlerden biridir. Kızartma olarak tüketilen patates, bu kez bambaşka bir lezzetle sofranıza gelir. İtalya mutfağında sık sık tüketilen ve tek öğün kabul edilen patatesli sufle, tadı ile damaklarda iz bırakır.
Patatesli sufle, kahvaltı sofralarınızı zenginleştiren düşman çatlatan bir lezzet olarak tarihe geçmiştir. Tek seferde hem vücudun karbonhidrat depolarını doldurur hem de enerjisini yükseltir. Ekmek tüketme ihtiyacı duymazsınız.
MALZEMELER
4 adet orta boy patates
3 adet yumurta
Bir yemek kaşığı tereyağı
Bir buçuk yemek kaşığı un
Bir çay bardağı süt
Beyaz ve kaşar peynir
YAPILIŞI
Patatesleri kaynatın. Kabuklarını soyup bir kapta ezin.
Püre haline gelen patateslerin içine sütü, unu, tereyağı, beyaz ve kaşar peynirleri koyun.
Yoğurduktan sonra içine yumurtanın sarı kısımlarını ekleyin.
Yumurtanın kokusunun gelmemesi için beyaz kısmını farklı bir kasede blendır yarımıyla çırpın.
Sonra patates karışımın içine koyun yeniden karıştırın.
Sufle kaplarını yağlayıp patates karışımlarını içine koyun.
170 derecelik fırına koyun.
20 dakika sonra çıkartın.
Afiyet şifa olsun...