Duşakabin temizlemenin basit yolu! Oysa bu kadar kolaymış

Duşakabin temizlemenin basit yolu pek çok insanın ihtiyacı haline dönüşebiliyor. Çünkü oluşan kireç ve su damlacıklarını temizlemek kimi zaman uğraştırıcı olabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir duşakabin temizleme yöntemi, ''oysa bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. Detaylar haberimizde…

Hemen her insan evindeki banyonun temiz olmasını ister. Zira temiz banyo sağlığa ve göze hitap edebilir. Ancak kimi zaman duşakabinlerde kireç ve su lekelerinin oluştuğu görülebilir. Can sıkıcı olabilen bu durum, pek çok insanın moralini bozabilir. Çünkü söz konusu kireç ve su lekelerini temizlemek kimi zaman uğraştırıcı olabilir.

Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir duşakabin temizleme yöntemi, ''oysa bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. Çünkü duşakabini pratik bir şekilde temizleyebiliyor.

DUŞAKABİN TEMİZLEMENİN BASİT YOLU

Duşakabin temizliği, banyo temizliğinde uğraştırıcı alanlardan biri olarak gündeme gelebiliyor. Çünkü oluşan kireç ve su lekelerini temizlemek uğraştırıcı olabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek karbonat ve limon suyu yöntemi, duşakabini pratik bir şekilde temizleyebiliyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

Bir sprey şişeye 1 yemek kaşığı karbonat ile 2 su bardağı limon suyu koyulur ve karıştırılır.

Sonra duşakabinin her tarafına sıkılır.

Ortalama 15 dakika beklenir ve ılık su ile durulanıp kurulanır.

Bu sayede kireç ve su lekelerinin temizlendiği görülebilir.

Not: Duşakabinlerin üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Yukarıdaki yöntem mevcut duşakabine zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması önerilmez.