Duş kabini temizlemenin pratik yöntemleri! Cam ve çerçeve pırıl pırıl oluyor

Duş kabini temizlemenin pratik yöntemleri birçok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü su ve sabun lekelerinden kurtulmak yanlış yöntemlerle uğraştırıcı olabiliyor. Bu nedenle pratik yöntemler de merak edilebiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bazı duş kabini temizleme yöntemleri, cam ve çerçeveyi pırıl pırıl yapabiliyor. İşte detaylar…

Duş kabini temizlemenin pratik yöntemlerini birçok insan merak edebiliyor. Çünkü ev temizliğinde en zorlayıcı bölgelerden biri, duş kabini temizleme işlemi olabiliyor. Özellikle biriken su ve sabun lekelerini çıkartmak oldukça zorlayıcı olabiliyor. Bu nedenle duş kabini temizlemenin pratik yöntemleri de araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, pratik bir şekilde cam ve çerçeveyi pırıl pırıl yapabiliyor.

DUŞ KABİNİ TEMİZLEMENİN PRATİK YÖNTEMLERİ

Duş kabini temizlemenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olurken, ötekileri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim duş kabini temizlemenin pratik yöntemlerinden bazıları şu şekilde sayılabiliyor; sirke ile karbonat yöntemi, limon suyu ile tuz yöntemi ve karbonat ile su yöntemi.

Sirke ile Karbonat Yöntemi: Bir kabın içine eşit miktarda beyaz sirke ve karbonat koyulur. Elde edilen karışımla duş kabini güzelce temizlenir. Ortalama 15-20 dakika bekletilir ve durulanır. Bu sayede cam ve çerçevenin pırıl pırıl olduğu görülebilir.

Limon Suyu ile Tuz Yöntemi: Bir kabın içine tuz ve limon suyu koyulur. Elde edilen karışım duş kabinine uygulanır ve yumuşak bir sünger ya da fırça ile güzelce temizlenir. Limon suyu sayesinde lekelerin çözülmesi sağlanabilir.

Karbonat ile Su Yöntemi: Karbonat ve su bir kapta karıştırılarak krem kıvamında bir pasta yapılır. Ardından duş kabini temizleme işlemi için uygulanır. Sonra yumuşak bir sünger ile ovalanarak durulanır. Bu sayede cam ve çerçevelerin pırıl pırıl olduğu görülebilir.

Not: Duş kabinlerinin üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle yukarıdaki duş kabini temizleme yöntemleri, mevcut duş kabinine zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması önerilmez.