Durmuş bağırsakların performansını 2 katına çıkarıyor! Yoğurda eklenen bu baharat

Bağırsakların performansları zamanla durur. Bu da kabızlığa yol açar. Ancak yoğurda eklenen bu baharat adeta bağırsakların performansını 2 katına çıkarır. Yemeklerden sonra tüketilmesi tavsiye edilen bu baharat ve karışımı hakkında merak edilenleri araştırdık. Yanıtı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Alternatif tıbbın bağırsaklar için önerdiği sumak yoğurt karışımı yeniden popüler oldu. Bağırsakların hızını ikiye katlayan bu karışım sayesinde fazla kilolarınızdan hızla kurtulabilirsiniz. Sumak yoğurt karışımı hem bağırsaklarınızı çalıştırır hem de sindirim sisteminizi düzenler.

Karışımın daha birçok faydası var. Düzenli yemeklerden bir saat sonra tüketildiğinde hazımsızlık ve şişkinliği de engeller.

YOĞURT SUMAK KARIŞIMININ FAYDALARI NELERDİR?

Bir kase dolusu yoğurdun içine 2 yemek kaşığı sumak 3 damla limon suyu ve bir çay kaşığı kadar sirke koyun karıştırın.

Karışımı bir saat boyunca buzdolabında bekletip yemeklerden yarım saat sonra tüketin. Bununla beraber sık sık su için. Sumak keskin ekşi bir baharat olduğundan mide ya da bağırsakları yakabilir.

Sumak yoğurt karışımı sayesinde sadece bağırsaklar değil aynı zamanda mide sorunlarına da şifa olur.

Karışım aynı zamanda güçlü kalsiyum barındırdığından kemik ve kas sistemini güçlendirerek vücuttaki asit oranını azalttır. Organların daha sağlıklı çalışmasını destekler.

Tokluk hissi vererek vücudun abur cubur ihtiyacını yatıştırır. Bu sayede hem kilo verir hem de kan dengesini ayarlar.

Yüzyıllardır zehir tüketiyormuşuz! Meyveler hakkındaki korkunç gerçek