AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Sabah kahvaltılarında olmazsa olmaz lezzetlerin başında gelen ekmeklerde farklı tarifler denemeyin. İtalya mutfağından hayatımıza giren ve sağlıklı olan lezzetlerin başında yer alan domatesli ekmek yapımı oldukça basittir.
İçeriğindeki domates sayesinde antioksidan özelliği olan ekmek baharatlarla beraber yapılır. Kekik ve fesleğen gibi baharatların eklendiği sağlık açısından faydası ikiye katlanan ekmek bazen sadece çayla beraber bile tüketilebilir.
MALZEMELER
3 adet çeri domates
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen
Yarım çay kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı tam buğday un
Bir yemek kaşığı ince yulaf
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Bir çay bardağı ılık süt
YAPILIŞI
Temiz bir kasenin içine un, kekik, fesleğen, yulaf, kuru maya, rendelenmiş sarımsak ekleyin.
İyice karıştırdıktan sonra süt ve zeytinyağını ilave ederek yoğurun.
Domateslerin kabuklarını soyup yuvarlak dilimlere ayırıp hamura ekleyip yoğurmaya devam edin.
Ardından yavaş yavaş ılık su ilave edip yoğurun tam hamur kıvamı alınca üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.
Akabinde avuç içi büyüklüğünde parçalara bölün.
Parçaları elinizde hafif yoğurup istediğiniz şekli verin.
Yağlı kağıdı fırın tepsisine koyup üzerine ekmeği koyun ve 250 derece ısıtılmış fırına verin.
20 dakika sonra ekmekleriniz hazır.
Afiyet şifa olsun...