Dünyanın en sağlıklı ve antioksidan zengini lezzeti! Domatesli ekmek nasıl yapılır?

Güçlü bir antioksidan olan domatesle yapılan eşsiz lezzetlerden biri de ekmek tarifidir. İçeriğinde sağlıklı baharatların yer aldığı parmak ısırtan domatesli ekmek yapımı da oldukça basittir. Sadece çayla bile tüketebilirsiniz. Peki antioksidan bakımından zengin olan domatesli ekmek nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Sabah kahvaltılarında olmazsa olmaz lezzetlerin başında gelen ekmeklerde farklı tarifler denemeyin. İtalya mutfağından hayatımıza giren ve sağlıklı olan lezzetlerin başında yer alan domatesli ekmek yapımı oldukça basittir.

İçeriğindeki domates sayesinde antioksidan özelliği olan ekmek baharatlarla beraber yapılır. Kekik ve fesleğen gibi baharatların eklendiği sağlık açısından faydası ikiye katlanan ekmek bazen sadece çayla beraber bile tüketilebilir.

PEKİ DOMATESLİ EKMEK NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

3 adet çeri domates

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı fesleğen

Yarım çay kaşığı tuz

Bir tatlı kaşığı kuru maya

2 su bardağı tam buğday un

Bir yemek kaşığı ince yulaf

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak

Bir çay bardağı ılık süt

YAPILIŞI

Temiz bir kasenin içine un, kekik, fesleğen, yulaf, kuru maya, rendelenmiş sarımsak ekleyin.

İyice karıştırdıktan sonra süt ve zeytinyağını ilave ederek yoğurun.

Domateslerin kabuklarını soyup yuvarlak dilimlere ayırıp hamura ekleyip yoğurmaya devam edin.

Ardından yavaş yavaş ılık su ilave edip yoğurun tam hamur kıvamı alınca üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.

Akabinde avuç içi büyüklüğünde parçalara bölün.

Parçaları elinizde hafif yoğurup istediğiniz şekli verin.

Yağlı kağıdı fırın tepsisine koyup üzerine ekmeği koyun ve 250 derece ısıtılmış fırına verin.

20 dakika sonra ekmekleriniz hazır.

Afiyet şifa olsun...

Çayın sevgilisi olan lezzet! Sağlıklı atıştırmalıkların zirvesi: Çörek otlu kurabiye nasıl yapılır?