AZİME KAHYA
Salçalı makarna tarifi merak ediliyor. Akşam yemeğine pratik yemek araştıranlar salçalı makarnayı tercih ediyor. İster spagettiyle ister fiyonk makarnayla olsun lezzetine doyamayacağınız salçalı makarnanın tek bir püf noktası var o da sosu. İşte adım adım en lezzetli salçalı makarna tarifi ve malzemeleri...
SALÇALI MAKARNA MALZEMELERİ
250 gram makarna (tercihen spagetti veya fiyonk)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı, asidik tadı dengelemek için)
Tuz (damak zevkinize göre)
Karabiber (isteğe bağlı)
1 su bardağı su (veya makarna haşlama suyu)
1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı, ekstra lezzet için)
Üzerine rendelenmiş peynir (isteğe bağlı)
SALÇALI MAKARNA TARİFİ
Bir tencereye bolca su koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynadığında içine tuz ekleyin ve makarnayı haşlayın.
Makarna paketin üzerindeki talimata göre haşlanmalıdır. Ardından suyunu süzün, ancak 1 su bardağı kadar haşlama suyunu ayırın.
Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın. İsteğe bağlı olarak doğranmış sarımsakları ekleyip birkaç saniye soteleyin (sarımsağı yakmamaya dikkat edin).
Salçayı ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Ardından, 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Eğer asidik tadı seviyorsanız, bir tatlı kaşığı şeker de ekleyebilirsiniz. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Sosu 5-6 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Sosun kıvamı yoğunlaşmaya başladığında, tavayı ocaktan alın.
Makarna ve Sosu Birleştirme
Haşladığınız makarnayı, hazırladığınız salçalı sosla karıştırın. İsterseniz bir yemek kaşığı tereyağı ekleyerek daha kremamsı bir tat elde edebilirsiniz.
Servis
Makarna servise hazır. Üzerine rendelenmiş peynir serpebilirsiniz. (Parmesan veya kaşar peyniri gibi)Afiyet olsun!