Dünyanın en lezzetli makarna sosu tarifleri! Of be dedirtecek soslar

Makarna sosu tarifleri çok değerli. Çünkü sade bir makarnayı lezzetli bir sosla taçlandırırsanız menünüz ziyafete dönüşebilir. İster peynirli, ister domatesli yapın. Tercih size kalmış. İşte 3 makarna sosunun yapılışı…

Makarna sosu tarifleri özellikle akşam yemeğine yakın saatlerde araştırılıyor. Makarna hem çok seviliyor hem de en pratik yemek. Fakat bir sosla herkesin makarnasından farklı bir lezzet yakalayabilirsiniz. Size 3 farklı makarna sosu tarifi hazırladık.

DOMATESLİ MAKARNA SOSU MALZEMELER

3 domates

1 diş sarımsak

Nane, karabiber, reyhan

Tuz ve 1 adet küp şeker

DOMATESLİ MAKARNA SOSU TARİFİ

Önce domatesleri minik doğrayın.

Tavaya biraz sıvıyağ ekleyin. Ardından sarımsağı doğrayın ekleyin.

Kokusu çıkınca domatesleri ekleyin ve soteleyin.

Tuzunu ve şekerini ekleyin. Harmanladıktan sonra baharatlarını ekleyin.

Domates sosu makarnaya eklenmek için hazır.

PEYNİRLİ MAKARNA SOSU İÇİN MALZEMELER

1 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri

1 kaşık lor peyniri

3 yemek kaşığı labne

3 yemek kaşığı parmesan veya eski kaşarda olur

2 çay bardağı makarna suyu

1 tutam maydanoz

1 tutam dere otu veya sadece taze fesleğen

Tuz, karabiber

PEYNİRLİ MAKARNA SOSU TARİFİ

Makarnayı haşladıktan sonra suyundan 2 çay bardağı ayırın.

Kısık ateşte tereyağını eritin. Ardından peynirleri ekleyin, soteleyin.

En son makarna suyunu ve labneyi ekleyin.

En son karabiber ve ince kıyılmış maydanoz, dereotunu ekleyin.

Süzülmüş makarnayı da ekledikten sonra güzelce karıştırın ve 5 dk kadar pişirin.

Tencereyi ocaktan alın ve 5 dk dinlendikten sonra servis edin. Soslu makarnanız hazır. Afiyet olsun...

KÖRİ SOS TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı köri

1 çay kaşığı tuz

KÖRİ SOS TARİFİ

Bir tencereye tereyağını koyun. Unu da ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurun.

Ocağın altını kapatıp bir bardak sütü yavaş yavaş ilave edin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın.

Daha sonra bir bardak suyu dökün yine karıştırın. Ocağın altını tekrar yakıp kaynatın. Kıvamı koyulaşınca köri sosunuz hazır demektir.