AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Anadolu mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan silor, pratik yemekler konusunda birinci sırada yer alır. Tamamlanan görünüşü mantıya benzeyen silor, geleneksel lezzetler arasında en çok isme sahip olandır. Ziron, sırın, siron gibi yöreden yöreye ismi değişen bu lezzeti en pratik bir şekilde akşam yemeğine yetiştirebilirsiniz. Bu tarif özellikle çalışan ya da yalnız yaşayanlar için vazgeçilmez olacaktır. İşte tavuklu silor tarifi...
4 adet hazır yufka
Bir parça haşlanmış tavuk
Bir yemek kaşığı salça
Nane, Pul biber ve fesleğen
Bir kase süzme yoğurt
Bir buçuk yemek kaşığı tereyağı
Her bir yufka parçasını ayrı ayrı ikiye katlayın.
D harfini almış yufkanın içerisine haşlanmış tavuktan bir kısım didikleyip uzunca yerleştirin.
Daha sonra tavuğun üstüne doğru yufkayı rulo yapın.
Ruloyu yaptıkça yufkanın açılmaması için hafif fırça yardımıyla yufkayı ıslatın.
Her 4 parçayı da aynı şekilde yapın.
Daha sonra ruloları yarım parmak kalınlığında keserek altına hafif tereyağı sürdüğünüz borcama yerleştirin.
200 derece de ısıtılan fırına koyun 15 20 dakika arası kızarana kadar bekleyin.
Kızarmış yufkaların üzeri için bir tavada salça baharatlar ve tereyağını kavurun.
Önce yoğurdu sonra hazırladığınız salçalı sosu yufkanın üzerine dökünüz. Yemeğiniz servise hazır.
Afiyet olsun.