AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
En sevilen lezzetlerden biri olan irmik helvasının en kolay ve hızlı tarifiyle şipşak tatlı yapabilirsiniz. Nefis lezzetinin yanı sıra iştah kabartan irmik helvasına yakışan bir de Maraş dondurmasını unutmayın. Dondurmalı irmik helvası malzemeleri az yapımı kolay lezzeti ise akıllarda kalır.
Tam ölçülerinde yapıldığında tabak tabak yiyeceğiniz irmik helvası sayesinde midenizi de rahatlatacaksınız.
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı çam fıstığı
Yarım su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI
Bir tavaya tereyağını koyup eritin.
Çam fıstıklarını kavurun.
Arından içine irmikleri boşaltıp karıştırın.
Son olarak sütü ilave edin.
15 dakika kavurun.
Küçük bir tencerede toz şeker ve suyu koyun.
Şerbet yapın.
Ardından şerbeti irmik kavurmasının üzerine dökün.
15 dakika daha kavurup ocaktan alın.
Bir kaseye koyup ortasına dondurma yerleştirin.
Ters çevirip tabağa koyun.
Üzerine tarçın döküp tüketin.
Afiyet şifa olsun...