Dünyanın en kolay ve hızlı yapılan tatlısı! Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır?

Dünyanın en kolay ve hızlı yapılan dondurmalı irmik tatlısını sizler için araştırdık. İftar sofralarından sonra çayın yanına yakışan bu lezzet sayesinde damaklarınız bayram edecek. Peki dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

En sevilen lezzetlerden biri olan irmik helvasının en kolay ve hızlı tarifiyle şipşak tatlı yapabilirsiniz. Nefis lezzetinin yanı sıra iştah kabartan irmik helvasına yakışan bir de Maraş dondurmasını unutmayın. Dondurmalı irmik helvası malzemeleri az yapımı kolay lezzeti ise akıllarda kalır.

Tam ölçülerinde yapıldığında tabak tabak yiyeceğiniz irmik helvası sayesinde midenizi de rahatlatacaksınız.

DONDURMALI İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı süt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı çam fıstığı

Yarım su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI

Bir tavaya tereyağını koyup eritin.

Çam fıstıklarını kavurun.

Arından içine irmikleri boşaltıp karıştırın.

Son olarak sütü ilave edin.

15 dakika kavurun.

Küçük bir tencerede toz şeker ve suyu koyun.

Şerbet yapın.

Ardından şerbeti irmik kavurmasının üzerine dökün.

15 dakika daha kavurup ocaktan alın.

Bir kaseye koyup ortasına dondurma yerleştirin.

Ters çevirip tabağa koyun.

Üzerine tarçın döküp tüketin.

Afiyet şifa olsun...

Hazır yufkadan dağılmayan çıtır baklava tarifi! Ustaları bile hayran bıraktırıyor