Dünyanın en kolay tatlısı! 20 dakikada yapılan tahinli kabak tatlısı nasıl yapılır?

A vitamini bakımından zengin olan bal kabağıyla tam bir kış tatlısı yapılır. Yüksek oranda besin değeri barındıran bal kabağı tatlısını bir de tahinle deneyin. Dünyanın en kolay tatlısı olan bal kabağı ortalama 20 dakikada yapılır. İşte tahinli kabak tatlısının yapımı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Ülkemizde Antalya yöresinde sık sık yapılsa da aslında kabak tam bir kış tatlısıdır. Kaymak ya da tahinle kullanılan kabak tatlısı özel günlerinde baş tacıdır. Yapımı ortalama 20 dakikanızı alan kabak tatlısı sağlık içinde faydalıdır.

Tam bir A vitamini deposu olan kabakla yapılan bu tatlı hem vitamin eksikliğini karşılar hem de tatlı krizinizi en sağlıklı şekilde bastırır. Kabak tatlısını kış bitmeden sofralarınıza taşımayı unutmayın!

TAHİNLİ KABAK TATLISI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 kilo bal kabağı

1/5 su bardağı toz şeker

1 litre su

1 su bardağı tahin

1 çay bardağı ceviz

YAPILIŞI

Bal kabağının kabuklarını kesin.

Kabağı iri kiplere bölün.

Bu kabakların üstünü su doldurun.

Ayrıca şekeri ilave edip kaynatın.

Ortalama 17 dakika şekerle beraber kaynatıp ocaktan alın.

Tabaklara koyup üzerine tahin ve ceviz dökün.

Tatlınız servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

Bayat ekmeklerinizi değerlendirme vakti! Peynirli ıspanaklı strata nasıl yapılır?