AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Ülkemizde Antalya yöresinde sık sık yapılsa da aslında kabak tam bir kış tatlısıdır. Kaymak ya da tahinle kullanılan kabak tatlısı özel günlerinde baş tacıdır. Yapımı ortalama 20 dakikanızı alan kabak tatlısı sağlık içinde faydalıdır.
Tam bir A vitamini deposu olan kabakla yapılan bu tatlı hem vitamin eksikliğini karşılar hem de tatlı krizinizi en sağlıklı şekilde bastırır. Kabak tatlısını kış bitmeden sofralarınıza taşımayı unutmayın!
1 kilo bal kabağı
1/5 su bardağı toz şeker
1 litre su
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı ceviz
Bal kabağının kabuklarını kesin.
Kabağı iri kiplere bölün.
Bu kabakların üstünü su doldurun.
Ayrıca şekeri ilave edip kaynatın.
Ortalama 17 dakika şekerle beraber kaynatıp ocaktan alın.
Tabaklara koyup üzerine tahin ve ceviz dökün.
Tatlınız servise hazır!