Dünyanın en kolay tarhana tarifi! İçinde kimyon, salça, yoğurt ve un var

Kış aylarının en önemli probiyotiği ve C vitamini olan tarhana yazın yapılıyor. Tarhananın kıvamı, kullanılan malzemelerin oranına göre değişir. Yoğurt, un ve salça gibi ana malzemelerin miktarını dengeli kullanmak önemlidir. İşte dünyanın en kolay tarhana tarifi…

AZİME KAHYA

Yaz ayları gelince tarhana yapımına başlanıyor. Tarhana tarifi için genellikle, 2 su bardağı yoğurt için 3 su bardağı un önerilir. Bu oranı çok değiştirmemek, hamurun kıvamını iyi tutturmanıza yardımcı olur.

Tarhana, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez çorbasıdır ve soğuk kış günlerinin favorisi olur. İşte pratik ve kolay bir tarhana tarifi...

TARHANA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı zeytinyağı (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

2,5-3 su bardağı un (gerekirse arttırılabilir)

Sıcak su (hamuru açmak için)

TARHANA TARİFİ

Geniş bir kâsede yoğurdu ve salçayı karıştırın. Eğer zeytinyağı kullanıyorsanız, onu da ekleyin.

Baharatlar ve tuz ekleyin. Tuz, kimyon, şeker ve pul biberi ekleyin.

Unu ekleyin. Karışıma azar azar un eklemeye başlayın. Unu yavaşça ekleyin ki karışım hamur kıvamına gelsin.

Hamur, yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar un eklemeye devam edin. Hamuru yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra iyice karıştırın ve birkaç dakika yoğurun.

Hamuru ince bir tabaka halinde açın. (yaklaşık 1 cm kalınlığında) Güneşli bir yerde ya da kuru bir ortamda, 2-3 gün boyunca kurumaya bırakın.

Kurudukça, tarhanayı ufalayarak daha küçük parçalara ayırın. Tarhanayı kullanıma hazır hale getirin. Tarhanalar kuruduktan sonra, elekten geçirip bir kaba koyarak saklayabilirsiniz.

İhtiyaç duyduğunuzda, birkaç kaşık tarhanayı sıcak suda açarak tarhana çorbası yapabilirsiniz.

Vücuttaki yağın birikmesini engelleyen şey belirlendi! Ne basen ne göbek kalıyor