Dünyanın en kolay su böreği tarifi! Kurban Bayramı'nda sofrada lezzet bombası

Kurban Bayramı'na günler kala su böreği tarifi araştırılıyor. Su böreği herkesin bildiği gibi zor bir çeşit. Fakat hazır yufkayla yapıldığında sanıldığı kadar zor değil. İşte adım adım Kurban Bayramı'na özel su böreği tarifi ve malzemeleri…

AZİME KAHYA

Kurban Bayramı'nda sofrada etli yemekler yer alsa da su böreği klasiği değişmiyor. Bayramda tatlılar, börekler günler öncesinden yapılıyor. Su böreği tarifini denemeye vaktiniz yoksa hazır yufkayla yapabilirsiniz. İşte su böreğinin yapılışı ve malzemeleri...

KOLAY SU BÖREĞİ TARİFİ (HAZIR YUFKAYLA) MALZEMELER

6 adet hazır yufka

5 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı süt

2 adet yumurta

1 su bardağı su

İç harcı için (peynirli):

250 gr beyaz peynir

Bir tutam maydanoz (isteğe bağlı)

SU BÖREĞİ TARİFİ

İç harcı hazırlayın: Beyaz peyniri ufalayın, ince kıyılmış maydanozla karıştırın.

Sosu karıştırın: Sıvı yağ, süt, su ve yumurtayı bir kâsede iyice çırpın.

Yufkaları hazırlayın: Fırın tepsisini yağlayın. İlk yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde serin.

Yufkaları kat kat dizin. Her yufkanın arasına sos dökün. 3 yufkadan sonra peynirli iç harcı eşit şekilde serpin.

Kalan yufkaları da aynı şekilde, her kata sos dökerek yerleştirin.

Üst katı kapatın. En alttaki yufkanın dışa sarkan kısımlarını en üste kapatın. Kalan sosu üzerine dökün.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üstü kızarana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.

SU BÖREĞİNİN PÜF NOKTASI

Böreği dilimleyip 5-10 dakika bekletirseniz daha kolay servis edilir.

Arzu edersen tereyağı da ekleyerek lezzeti artırabilirsin.

Soğuk yoğurt çorbası tarifi! Bağırsakların dostu, kalsiyum zengini