Dünyanın en kolay profiterol tarifi ve malzemeleri! Ev yapımı profiterol

Profiterol tarifi sanıldığı kadar zor değil. Tam ölçülü malzemelerle pastanelerdekini birebir tutan adım adım profiterol tarifi hazırladık. Profiterolün püf noktası ise hamurunun doğru hazırlanması ve tereyağı kokmamasıdır. İşte adım adım kolay profiterol tarifi ve malzemeleri...

Profiterolü hemen hemen herkes sevse de yapım aşamaları biraz uğraştırdığından evde yapmaya birçok kişi çekinir. Profiterol hamur, çikolata ve krema olmak üzere üç aşamada hazırlanıyor. Eğer tam ölçülerle verdiğimiz tarife göre giderseniz tarif defterinize ekleyeceğiniz harika bir tatlınız olacak. Profiterolün püf noktası ise hamurunun doğru hazırlanmasıdır. İşte adım adım kolay profiterol tarifi ve malzemeleri...

PROFİTEROL TARİFİ MALZEMELER

Hamur için:

125 gram tereyağı

1 su bardağı su

Çay kaşığı ucuyla tuz

1 su bardağı tuz

3 yumurta

Profiterol çikolata sosu için malzemeler:

2 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

2 yemek kaşığı un(tepeleme olmasın)

3 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı tereyağı

İçine yarım paket bitter çikolata

Profiterol kreması için malzemeler:

3 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tepeleme un

1 yemek kaşığı nişasta

Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker

1 adet yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı tereyağı ve bir paket vanilya

PROFİTEROL HAMURUNUN YAPILMASI

Bir tencerede tereyağını eritin. Eriyince suyu ekleyin ve karıştırın. Çay kaşığı ucuyla tuzu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca 1 su bardağı unu ekleyin ve karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırmaya devam ederek hamur kıvamına getirin.

Yumaşak sünger gibi bir kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın. Ocaktan aldıktan sonra 3 yumurtayı tek tek atarak mikserle karıştırın. Hepsini birden içine kırmayın. Profiterolün püf noktası burasıdır. Pürüzsüz bir hamur elde etmiş olacaksınız.

Yağlı kağıt serili tepsiye bir kaşık hamur topağı koyarak tepsiye dizin. Kaşığınızı ara ara ıslatın böylece kolay şekilde tepsiye aktarabilirsiniz. Çok düzgün şekil için uğraşmayın. Piştiğinde zaten şişecek.

200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kısa sürede pişiyor, dikkat edin.

PROFİTEROL ÇİKOLATA SOSU

Onlar pişerken çikolata sosunu hazırlayın. Tüm malzemeleri sırasıyla ekleyin. Kaynadıktan sonra tereyağı ve bitter ekleyin, karıştırın. Ocağı kapatın. Topaklanmaması ara ara karıştırın.

PROFİTEROL KREMASI

Krema malzemelerini sırasıyla tencereye ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynayınca kıvam alınca bir paket vanilya ve bir yemek kaşığı tereyağı ilave edin. Eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. Biraz soğutun.

PROFİTEROLÜN YAPILIŞI

İster sıkma torbasıyla ister kaşıkla profiterollerin içine krema koyun ve servis tabağına dizin. Profiterolleri ikiye bölerek de içine krema yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde hepsini sırayla yapın. En son hazırladığınız çikolata sosunu da üzerine dökerek servis edebilirsiniz. Yarım saat dolapta bekletirseniz daha güzel servis edebilirsiniz. Ev yapımı profiterol tarifi hazır. Üzerini fındıkla veya fıstıkla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...