Kakaolu kek tarifi çay yanına kurtarıcı lezzetlerden biri. Misafir geldiğinde şipşak yapabileceğiniz kakaolu kek tarifi hazırladık.
Kakaolu kekin püf noktası ise unun elenmesi ve pişerken ilk 20 dakika fırın kapağının açılmamasıdır. Bazılarına göre tahta kaşıkla karıştırılan kakaolu kek hamuru daha lezzetli oluyor. Bu kısmı da sizlerin damak zevkine bırakıyoruz. İşte en kolay kakaolu kek tarifi ve malzemeleri...
Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
İsteğe göre bir limon kabuğu rendesi
KAKAOLU KEKİN PÜF NOKTASI
Malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalıdır.
Kakaolu kekin güzel kabarması için un elenmelidir.
Kek kalıbını her yeri margarinle yağlanmalıdır.
Fırında pişen keki ilk 20 dakika kapağını açamadan pişirilmelidir.
KAKAOLU KEK TARİFİ
Kakaolu kek tarifi için tüm malzemeleri karıştırın.
180 derece ısıtılmış fırında kekinizi pişirin. Kürdanla test edebilirsiniz.
Soğuduktan sonra kalıptan ters çevirip çıkarabilirsiniz. Çay yanına kakaolu kek hazır. Üzerine çikolata sosu hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun...