Dünyanın en kolay havuçlu kek tarifi! Pamuk gibi yumuşak, damakta iz bırakan lezzet

Havuçlu kek tarifi merak ediliyor. Peki, havuçlu kek nasıl yapılır? Havuçlu kekin kabarması fırını önceden ısıtmaya ve şekerle yumurtanın iyi çırpılmasına bağlıdır. İşte havuçlu kek tarifi ve havuçlu kekin püf noktaları…

AZİME KAHYA

Havuçlu kek pikniklerin ve özel günlerin vazgeçilmez aynı zamanda en kolay lezzetidir. Genelde evde bulunan malzemelerle hazırlanan havuçlu kek tarifinin birkaç püf noktası bulunuyor. İşte adım adım lezzete götüren tarif...

HAVUÇLU KEKİN PÜF NOKTALARI

Havuçları ince rendeleyin: Böylece kekin içinde daha iyi dağılır ve dokusu yumuşak olur.

Şekerle yumurtayı iyi çırpın: Bu kekin kabarmasını ve daha hafif olmasını sağlar.

Tarçın ve ceviz kullanın: Bu iki malzeme havuçlu kekin lezzetini katlar.

Fırını önceden ısıtın: Soğuk fırına koyarsanız kek iyi kabarmaz.

İlk yarım saat fırın kapağını açmayın: Kek sönmesin diye.

Kek piştikten sonra kalıpta bir süre dinlendirin: Sıcakken çıkarmaya çalışırsanız parçalanabilir.

EN KOLAY HAVUÇLU KEK TARİFİ MALZEMELER

3 adet orta boy havuç (rendelenmiş)

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ (tercihen ayçiçek yağı)

1 su bardağı süt

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı, iri kırılmış)

HAVUÇLU KEK TARİFİ

Yumurtaları ve şekeri büyük bir kâsede beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.

Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın. Rendelenmiş havuçları da ekleyin.

Başka bir kapta un, kabartma tozu, vanilin ve tarçını karıştırın.

Kuru karışımı sıvı karışıma ekleyip spatula ile karıştırın.

İsteğe bağlı ceviz içini de ekleyin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.

Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. (İlk 30 dakika fırının kapağını açmayın.)

Kürdanla kontrol edip fırından çıkarın, soğumaya bırakın. Havuçlu kek servise hazır.

Kahvaltıda tüketen yaşadı! Hem kan yapıyor hem de anında enerji veriyor