Ev yapımı hamburger tarifi akşam yemeği için araştırılıyor. Çocuklar ve yetişkinler tarafından da çok sevilen hamburgeri evde yapmak sanıldığı kadar zor değil. Hamburgerin püf noktası ise ekmeğinin yumuşak olmasıdır. Hamburger ekmeğinin yapılışını adım adım hazırladık. İşte çocuklarınıza akşam yemeğinde eşlik edecek ev yapımı hamburger ekmeğinin tarifi...
HAMBURGER EKMEĞİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1, 5 su bardağı ılık su
125 gr erimiş tereyağ veya margarin
1 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
HAMBURGERİN İÇİNDEKİ MALZEMELER
İsteğe göre tavuk veya köfte
Domates
Marul
Soğan
Turşu
Ketçap ve mayonez (İsteğe bağlı olarak)
HAMBURGER EKMEĞİNİN YAPILIŞI
Kuru mayayı ılık su ile 10 dk kadar bekletin ve eritin. Daha sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyin.
Unu da yavaş yavaş ekleyin, hamurun sert olmaması gerekiyor. Yani elinize yapışabilir.
Hamuru 20 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanınca yuvarlaklar yapın. Yuvarlakların üzerini köfte gibi bastırın.
Daha sonra yumuşak olması ve güzel kızarması için üzerine su yada süt sürelim.
180 derecelik fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından alınca soğumaya bırakın. Ardından ikiye bölerek içini istediğiniz malzeme ile donatabilirsiniz. Afiyet olsun.