Dünyanın en kolay dondurma tarifi: Sadece 2 malzemeyle sofrada

Havaların ısınmasıyla ev yapımı dondurma tarifleri de araştırılmaya başlandı. 2 malzemeyle dondurma yapabilirsiniz. İçerisine çikolata parçaları, meyve püresi veya bisküvi kırıntısı da ekleyebileceğiniz nefis dondurma tarifi aşağıda sizi bekliyor.

HİLAL ÇAKIR

Ev yapımı dondurma tarifi merak ediliyor. Herkes dondurmasını kendi damak zevkine göre hazırlayabilir. 2 malzemeden 3 adımda dondurma hazırlayabilirsiniz. Nasıl mı? İşte adım adım dondurmanın yapılışı...

DONDURMA TARİFİ MALZEMELER

400 ml krema (soğuk, tercihen süt kreması / çırpılabilir krema)

1 kutu (yaklaşık 320-400 g) yoğunlaştırılmış süt (şekerli süt)

3 ADIMDA DONDURMA TARİFİ

Soğuk kremayı bir kaba alın ve mikserle yüksek devirde katılaşıp kabarana kadar çırpın. (Koyu kıvamlı olacak)

Üzerine yoğunlaştırılmış sütü ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın. (Sönmemesi için)

Karışımı bir kaba dökün, üstünü düzeltin ve kapağını kapatın. (veya streç filmle örtün)

Dondurucuda en az 5-6 saat, tercihen bir gece dondurun.

İstersen içine eklemeden önce çikolata parçaları, vanilya özütü, meyve püresi, bisküvi kırıntısı da ekleyebilirsin.