Dünyanın en iyi demir meyvesi! Haftada 3 kez yerseniz...

Vücudunuzda yeterli demir deposu bulunmadığında hastalıklara karşı bağışıklığınız düşük olur. Özellikle kadınların ve çocukların demir açısından zengin besinleri, yiyecekleri tüketmesi gerekiyor. Çünkü çocuklarda ve kadınlarda kansızlık daha sık görülüyor. İşte kansız kalmamak için demir deposu olan meyveler, yeşillikler, besinler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Vücudun sağlıklı olabilmesi ve kasların gücü olması için demir önemli bir mineraldir. Demirin en önemli işlevlerinden biride kan değerlerini etkilemesidir. Demir, oksijenin vücutta taşınmasına yardımcı olur. Oksijenli, parlak kırmızı kan sağlıklı kandır ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu oksijene erişmesini sağlar. Bu yüzden demiri içeren yiyecekleri tüketmeye hepimizin ihtiyacı var. Beyinden cilt sağlığına kadar vücudun tüm metabolik sistemi demir olmadan ilerleyemez. İşte demir içeren yiyecekler...

DEMİR İÇEREN YİYECEKLER

Günlük önerilen demir alımını sağlamak için çeşitli yiyeceklerin tadını çıkarabilirsiniz. Ancak doktorunuz demir seviyenizin oldukça düşük olduğunu söylüyorsa, demir açısından zengin gıdaları kalsiyum veya fasulye ve baklagiller gibi gıdalarla birleştiren yemeklerden kaçının.

1. Kırmızı Et

Kırmızı et, protein, selenyum ve çinkonun yanı sıra hem demiri açısından da zengindir. Demir miktarı kırmızı etin türüne bağlıdır. Her 100 gram et için sığır etinde yaklaşık 2,47 mg demir, kuzuda 1,78 mg demir bulunur.

2. Ispanak

Ispanak demir için en iyi yeşillik kaynağıdır. Bu yeşil sebze demirin yanı sıra iyi bir C vitamini ve potasyum kaynağıdır.

3. Deniz ürünleri

Deniz ürünleri de türüne bağlı olarak iyi bir demir kaynağıdır.

4. Kuru Kayısı

Demir açısından zengin gıdalar söz konusu olduğunda bazen kurutulmuş meyveler daha iyi olur. Örneğin kuru kayısı, taze meyveden neredeyse yedi kat daha fazla demir içerir. Kuru kayısılarda 2,66 mg demir bulunur ancak aynı zamanda iyi bir lif, potasyum ve beta-karoten kaynağıdır.

5. Kabak Çekirdeği

Bu tohumlar, her 100 gram kuru tohum için 8,52 mg demir içeren mükemmel bir demir kaynağıdır. Kabak çekirdeği yemek aynı zamanda bol miktarda bakır, manganez ve çinko da sağlar.

Orta Çağ'ın demir ilacı zekayı artırıyor! Konsantre olmak için...

Dikenli demeyin, karaciğeri temizliyor! 1 kaşık yetiyor, o bitkinin suyunu sıkın