Dünyanın en eski yemek tarifi kitabında onun adı bulunuyor! İşte 7 adımda tarifi

Tavuk sote, Antik Roma mutfağına ait kazılarda bulunan yemek tarifleri kitabında yer alan bir yemek. Tavuk sote tarifi ise tarih boyunca ufak tefek değişimler geçirmiş. Peki dünyanın en eski yemek tarifi kitabında yer alan tavuk sote nasıl yapılır? İşte Antik Yunan tarihinden bugüne tavuk sote tarifi..

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Tavuk sote binlerce yıllık geçmişiyle sofralarımıza konuk olamaya devam ediyor. Tavuk sote yapımı ise oldukça basit. Peki dünyanın en eski yemek tarifi kitabında yer alan tavuk sote nasıl yapılır? İşte Antik Yunan tarihinden bugüne tavuk sote tarifi..

TAVUK SOTE İÇİN MALZEMELER

Yarım kg tavuk göğsü

Sıvı yağ

Bal

Sirke

Et suyu

Biber

Kimyon

Kekik

Rezene tohumu

Nane

Sedef otu

Kuru incir

YAPILIŞI

1-Tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayın.

2-Doğranmış parçaları bir tava içerisine yerleştirin.

3-Üzerine sıvı yağ ekleyerek pişirmeye bırakın.

4-Ayrı bir kap içerisinde bal, sirke, et suyu ve sıvı yağdan oluşan bir karışım hazırlayın.

5-Bu karışımın içerisine doğranmış biber, kimyon, biraz kekik, rezene tohumu, nane, sedefotu ve kuru incir ekleyin.

6-Daha sonra bu sosu tava içerisinde pişmekte olan tavukların üzerine dökün.

7-Kısık ateşte yeteri kadar piştikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Öneri: Arzuya göre tarife tuz ve çam fıstığı da ekleyebilirsiniz