Dünyanın en doğal grip ilacı! 1 fincan içerseniz...

Grip karşısında en hızlı iyileştiren doğal ilaçlar son yıllarda çok popüler. Aslında birçoğu annelerin, babaannelerin yıllar önce uyguladığı yöntemler. Doğal şifa olan bu grip ilaçlarının içerisinde hepimizin mutfağında olan doğal ürünler bulunuyor. İşte dünyanın en doğal grip ilaçları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Gripten hızlı bir şekilde kurtulmanın bir numaralı kuralı vücuttaki sıvıyı korumaktır. Uzmanlar, bu yüzden sık sık su tüketmeyi önerir. Çünkü su tükettiğinizde vücudunuz mikropları atma konusunda hızlı ilerler. Uzmanlar, sağlıklı kişiler için günde 2 litre su tüketmeyi öneriyor.

Griple baş etmeye çalışanlar doğal ilaçları araştırıyor ya da aktarlardan bitki çayı satın alıyor. Oysa herkesin mutfağı grip ilaçları konusunda zengin. 2 günde ayağa kaldıran en doğal grip ilaçlarını sizler için listeledik.

1. BALLI ÇAY

Kaşıntılı boğazı rahatlatmak ve susuz kalmamak için bir fincan zencefil veya tarçın çayına 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. Şifasını göreceksiniz.

2. TAVUK ÇORBASI

Bazen anneler gerçekten en iyi ilacın ne olduğunu biliyor ve bu yüzden biri hastalandığında evde ilk yapılan şey tavuk çorbası pişirmek oluyor. Tavuk çorbası mukus oluşumunun azaltılmasına ve sıvı kaybının önlenmesine yardımcı olur. Bazı araştırmalar tavuk çorbasının, soğuk algınlığının etkilerini azaltmaya yardımcı olan antiinflamatuar özelliklere sahip olduğunu buldu.

3. AROMATERAPİ

Nane ve okaliptüs gibi aromaterapi yağlarını soluyarak burun tıkanıklığını azaltabilirsiniz.

4. BUHARLI BİR DUŞ

Buharlı bir duş veya sauna vücuda iyi gelir. Duş burun tıkanıklığını açar.

5. ILIK TUZLU SUYLA GARGARA YAPMAK

Yarım çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suda eritin, ardından boğaz ağrısını hafifletmek için gargara yapın. Ayrıca buruna tuzlu su çekmekte burun tıkanıklığını açar.

BURUN TIKANIKLIĞI NEDEN OLUR?

Grip, soğuk algınlığı, virüsler ve sinüs

Tozlar (Polen, küf, evcil hayvan tüyleri)

Alerjik durumlar

Hava kirliliği

Kuru hava

Hamilelik sırasındaki hormonal değişimler

Burun eti şişmesi

Kronik sinüzit

Yüksek tansiyon