Dünyanın en basit bir o kadarda lezzetli tatlısı! Petibörlü bisküvili pasta nasıl yapılır?

90'lı yılların en çok yapılan lezzetlerinden biri olan petibörlü bisküvili pastanın en orijinal halini sizler için derledik. Çayın yanına giden en lezzetli tatlılardan biri olan bu lezzet çoğu kişiyi çocukluğuna götürür. Peki petibörlü bisküvili pasta nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Ucuz malzemelerden yapılan ve 90'lı yıllara damga vuran bisküvili pasta tarifinin en lezzetli halini sizler için derledik. Çocuklar tarafından annelerden istenilen lezzetlerin başında gelen petibörlü bisküvi pastası beş çaylarının da vazgeçilmez lezzetidir. Çatal çatal yiyeceğiniz lezzetlerin başında gelen petibörlü bisküvi pastası için kolları sıvama vakti geldi.

Yaş pasta niyetine yapılan çikolatası kreması ve Hindistan ceviziyle hafızalarda yer edinen bu tarifin en orijinal hali haberimizin detayında yer alıyor.

PETİBÖR BİSKÜVİLİ PASTA NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 paket normal petibör bisküvi

1/5 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı un

Yarım su bardağı toz şeker

3 su bardağı süt

Yarım paket vanilya

Yarım yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için ise; Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Bir tencereye sütü, unu, tereyağını, nişastayı, şekeri ve kakaoyu ekleyerek karıştırın.

Blendırdan geçirerek topaklanmasını önleyebilirsiniz.

Yavaş yavaş kaynayan ve krema kıvamına gelen karışımı ocaktan alın.

Bir yanmaz cam tepsiyi ıslatın.

Altına ince bir tabaka karışımdan dökün.

Ardından bisküvileri çok az süte bandırıp üzerine yerleştirin.

Diğer katmana yeniden karışımdan dökün.

En son Hindistan cevizini döküp buzdolabına koyun.

30 dakika sonra tüketime hazır.

Afiyet şifa olsun...

Vücudun nikotin kaynağı! En orijinal közlenmiş patlıcan salatası nasıl yapılır?