AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Ucuz malzemelerden yapılan ve 90'lı yıllara damga vuran bisküvili pasta tarifinin en lezzetli halini sizler için derledik. Çocuklar tarafından annelerden istenilen lezzetlerin başında gelen petibörlü bisküvi pastası beş çaylarının da vazgeçilmez lezzetidir. Çatal çatal yiyeceğiniz lezzetlerin başında gelen petibörlü bisküvi pastası için kolları sıvama vakti geldi.
Yaş pasta niyetine yapılan çikolatası kreması ve Hindistan ceviziyle hafızalarda yer edinen bu tarifin en orijinal hali haberimizin detayında yer alıyor.
MALZEMELER
1 paket normal petibör bisküvi
1/5 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
Yarım paket vanilya
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için ise; Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Bir tencereye sütü, unu, tereyağını, nişastayı, şekeri ve kakaoyu ekleyerek karıştırın.
Blendırdan geçirerek topaklanmasını önleyebilirsiniz.
Yavaş yavaş kaynayan ve krema kıvamına gelen karışımı ocaktan alın.
Bir yanmaz cam tepsiyi ıslatın.
Altına ince bir tabaka karışımdan dökün.
Ardından bisküvileri çok az süte bandırıp üzerine yerleştirin.
Diğer katmana yeniden karışımdan dökün.
En son Hindistan cevizini döküp buzdolabına koyun.
30 dakika sonra tüketime hazır.
Afiyet şifa olsun...