Dünyadaki adı süper meyve! Hafızayı güçlendiriyor

Dünyada süper meyve olarak bilinen “Goji Berry” kanserden diyabete kadar birçok hastalığa şifa oluyor. Bu meyvenin ülkemizdeki ismi ise kurt üzümü. Diğer meyve ve bitki çayları gibi hazırlanan kurt üzümü çayı ile hafızanızı güçlendirebilirsiniz. İşte kurt üzümünün bilinmeyen faydaları...

Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen ve dünyada süper meyve olarak bilinen kurt üzümü birçok hastalığa şifa oluyor. Kurt üzümünün bir diğer ismi ise "Goji Berry"dir. Çin, Moğolistan ve Tibet'te Himayalar'da yetişen bu üzüm ülkemizde çok fazla tanınmamaktadır.

Sağlık açısından oldukça faydalı bir meyve olan kurt üzümü Çin'de çok uzun yıllardan beri tıp alanında kullanılmaktadır.

KURT ÜZÜMÜNÜN FAYDALARI

Protein deposu olarak nitelendirilen kurt üzümü portakaldan kat kat fazla oranda C vitamini içerir.

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan bu meyve aynı zamanda B1, B2, B6, C, E vitaminleri, magnezyum, kalsiyum ve çinko gibi önemli vitamin ve mineralleri içermektedir.

Birçok alanda etkili tedavi imkanı ve koruma sağlar.

Kolesterol, kan basıncı dengesi, bağışıklık sistemi, görme kusurları, karaciğer sağlığı, sedef hastalığı ve diyabet gibi hastalıklarda oldukça etkili bir rol oynar.

Kurt üzümünün kemik ve kas sağlığına faydalarının yanı sıra beyin fonsiyonları sağlıklı bir şekilde işlevini tamamlamasına yardımcı olurken aynı zamanda hafızayı da güçlendirmektedir.

Güçlü bir antioksidan kaynağı olmasının yanı sıra kansere karşı da oldukça etkilidir.

Diğer meyve ve bitki çayları gibi hazırlanan kurt üzümü çayına başka bitki ve meyveler ilave ederek etkisini arttırabilirsiniz.

Bağırsak tembelliğini önler, aynı zamanda sindirimi kolaylaştırır. Ancak bu üzümün iştahı artırıcı bir etki sağlayabileceği de belirtilmektedir.