Dünya Türk mutfağının en sevileni! Evde en pratik Özbek mantı tarifi

Birçok kıtaya yayılmış Türk mutfağının çok çeşitli yemekleri vardır. Özbek mantısı da bunlardan biridir. Görüntüsü, lezzeti harika olduğu gibi yapılışı da oldukça keşiflidir. Doyurucu etkisi olan Özbek mantısının en pratik yolunu sizler için araştırdık. İşte evde en pratik Özbek mantı tarifi…

AKŞAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Özbekistan Orta Asya'daki e kültürel çeşitliliğe sahip mutfaklardan birini barındırır. En meşhur lezzeti ise Özbek mantısıdır. Asya ülkelerinde birçok taklidi yapılan Özbek mantısı hamurun ve kıymanın muhteşem uyumlu lezzetini ortaya koyar.

Bakıldığında zor gibi gelse de aslında oldukça pratiktir. Büyüklüğü ve şeklini kendinize göre şekillendireceğiniz Özbek mantısı her ne kadar haşlanarak pişirilse de bazı yöreler kızartarak tüketiyor.

EVDE EN PRATİK ÖZBEK MANTI TARİFİ

MALZEMELER;

3 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

Bir kaşık tuz

Yarım kilo iri kıyma

4 adet orta boy soğan

Bir yemek kaşığı sıvı yağ

İstediğiniz baharatlar

YAPILIŞI;

Bir kabın içerisine unu ve tuzu koyun. Su katarak yoğurmaya başlayın.

Azar azar su katınki kıvamı kaçmasın.

İyice yoğurduğunuz hamur kulak memesi kıvamına gelince bırakın.

Ardından soğanları kıyım kıyım kesin.

Kıyma soğan, yağ ve baharatlarla karıştırın.

Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.

Oklavayla ince ince açın içine karışımdan katın.

Çapraz bir şekilde hamurun ağzını kapatın.

Akabinde bir tencereye su doldurun.

Kaynayan suyun üzerine bir süzgeç koyarak mantıları içine yetiştirin.

Ardından süzgecin kapağını kapatın.

Yaklaşık 40 dakika kaynamasını bekleyin.

Tabağa alıp üzerine süzme yoğurt dökün.

Afiyet şifa olsun...

Bu lezzet tam ağzınıza layık! Portakal soslu acılı ballı çıtır tavuk tarifi