Dünya mutfağına meraklı olanlar! İtalyan usulü omlet (frittata) tarifi...

Dünya lezzetlerine meraklılar işçin İtalyan mutfağının en gözde kahvaltısı olan frittata'yı sizler için araştırdık. İtalyan usulü omlet olan bu tarifiyle kahvaltı sofralarını zenginleştirin. İşte İtalyan usulü omlet (frittata) tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Dünya genelinde en sağlıklı beslene ülke seçilen İtalyanların mutfak lezzetlerini araştırdık. Kahvaltıda sık sık tükettikleri frittata yani italyan usulü omlet tarifini sizler için derledik.

Adeta İtalyan mutfağının vazgeçilmez besinleri olan mozzarella, salam, domates ve fesleğenden yapılan bu lezzetle zengin ve kültürel bir kahvaltı sofrası elde etmiş olursunuz.

İTALYAN USULÜ OMLET (FRİTTATTA) TARİFİ

MALZEMELER;

6 adet yumurta

Yarım çay bardağı süt

150 gr keçi peyniri

8 adet kuru domates

7 adet çeri domates

3 sap taze soğan

1 demet maydanoz

1 demet taze fesleğen

Bir yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım çay kaşığı karabiber tuz

YAPILIŞI;

Bir kabın içine yumurtaları kırın.

Üzerine sütü ilave edip iyice karıştırın.

Akabinde teflon tavayı ısıtın.

İçine zeytinyağını ve küp küp kestiğiniz taze soğanları ilave ederek karıştırın.

Akabinde kuru domates fesleğen ve maydanozu da kesip atın.

Peynirleri dilimleyip içine koyun.

Üzerine eşit bir şekilde yumurta karışımını dökün.

Tavanın ağzını kapatın. Ocağın ateşini orta seviyede açın.

10 dakika sonra İtalyan usulü omletiniz servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

Kahvaltıların en sevilen lezzeti! Evde zeytin ezmesi tarifi...