Dünya güzelleri modanın tabularını yıktı! 2023 yılının trendleri

Güzellikleriyle nefes kesen dünyanın en ünlü modelleri ve oyuncuları modanın tabularını yıkan yeni trendlere imza attı. Bella Hadid, Hailey Bieber ve Zendaya gibi isimlerin yer aldığı bu yıkım 2023 yılına damga vurdu. İşte 2023 yılının trendleri..

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Modada yıllardır süre gelen bir çok durum artık kullanılmamaya başlandı. Bunlardan biri de kaşlar ve makyajlardaki sakinlik oldu. 2023 yılında yıkım gibi gelen modadaki bu yeni trendleri en çok dünya güzelleri kullandı. İsimler arasında yer alan Hailey Bieber, Bella Hadid ve Zendaya trendlerle olan fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Bu paylaşım kısa sürede 2023 yılının yeni trendlerini tüm dünyaya yaydı. Bir yıkım gibi tüm moda tabularını alt üst eden bu trendlere sokaklarda rastlamak mümkündür.

İŞTE 2023 YILININ MODA TRENDLERİ

MANGA KİRPİĞİ

Son yıllarda ilginin artığı manga ve animelerdeki karakterlerin yarıklı kirpikleri moda oldu. Bu moda en çok Japonya'da hakimdir. Günümüzde ise manga kirpikleri Zendaya tarafından kullanıldı.

KISA SAÇLAR

Yılın en çok dikkat çeken trendi pandemiden önce yaygın olarak kullanılan ancak son 4 yıldır uzak durulan kısa saçlar oldu. Kısa saçlara olan ilgi Hailey Bieber'le başladı. Bieber radikal bir kararla saçlarını çene hizasına kadar getirdi. Boynu uzun olan Bieber'e yakışan bu model birçok kişinin de dikkatini çekti.

DOLGUN DUDAK

Makyajda ise Gigi, ortalığı dağıtmaya devam ediyor. Dudak dolgunluğuna önem veren Gigi Hadid, bunu her fırsatta öne çıkarıyor. Dolgun dudaklar yüz hattını da keskinleştirir.

BELLA DOĞALLIĞI

Bella Hadid her fırsatta doğallığını öne çıkartmayı başarıyor. Kaygısı olmayan Bella'nın bir diğer yanı ise kaşsızlığa hepten alışık olmaya başlaması oldu.