Dünya genelinde o virüs yeniden hortladı! Çocuklarda kontrolsüz ilerleyerek salgına neden oldu

Dünya genelinde vaka sayısındaki ciddi artış bilim insanlarını harekete geçirdi. Bu çocuk çocukların bağışıklık sistemini alt üst ederek ilerliyor. Salgına neden olan virüs konusunda uzmanlardan uyarı geldi. Peki çocuklarda kontrolsüz ilerleyen virüs nedir? Belirtileri nelerdir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Koronavirüste vaka sayısı azaldı derken çocuklarda ciddi orada artan bu virüs bir kez daha dünya geneli sağlık alarmlarını çalıştırdı. Bilim insanları çocuklarda salgın olan ve hızla ilerleyen virüs konusunda ciddi uyarılarda bulundu. Hafif belirtilere aldanmadan çocukların tedavi olması gerektiğinin altı çizdi.

Virüsün çocuklarda etkili olmasının nedeni ise uzun süre sonra korunmaların azalmasına bağlayan bilim insanları anne ve babaların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

ÇOCUKLARDA KONTROLSÜZ İLERLEYEN VİRÜS NEDİR?

Domuz gribi virüsü yeniden hortladı. İlk kez 2009 yılında ortaya çıkan İnfluenza A kategorisine giren domuz gribi yüksek oranda enfeksiyona neden olur.

Bağışıklık sistemini alt üst eden domuz gribi seyrek belirtilerle ilerlediğinden önceden tedaviye gerek kalınmadığı düşünülüyor. Ancak uzmanlar tek bir belirti sonrası çocukların hemen hastaneye götürülmesi gerektiğini belirtti.

ÇİFTE VİRÜSLER HASTALIĞIN ŞİDDETİNİ ARTIRDI!

Çocuklarda şimdilerde yatak döşek yatıran hastalık kontrolsüz ilerlemesinin nedeni olarak ise okullardan kaynaklı olduğu düşünülüyor. Üst solunum yollarını tahrip eden domuz gribi özellikle anaokulu çocuklarında görülüyor. Uzmanlar bunun nedeninin ise yaklaşık 3 4 yıldır süren ve pandemiye neden olan korona olduğunu belirtti.

Evde virüslerden uzak izole büyüyen çocukların birden maruz kaldıkları kalabalık nedeniyle yaşadıkları bütün virüsler birden etki gösterdi. Bu da çifte virüslere ve hastalıklara yol açtı.

İshal kusma ve halsizlikle başlayan belirtiler yüksek ateş ve iştah kaybıyla devam eder. Uzmanlar anne babaların aksatmadan çocuklarını hemen tedavi ettirmeleri gerektiğini söyledi.

Öte yandan antioksidan bakımından zengin olan besinlerden bol bol tüketmeleri gerekiyor. Örneğin gün içinde çocukların portakal, balık, ıspanak gibi kış aylarının en sağlıklı besinlerinden yararlanması lazım.

Bilim insanları kısırlığı tetikleyen besinleri açıkladı! Üreme hormonlarını etkisiz hale getiriyorlar...

Mehmet Ali Erbil'in ölümden döndüğü hastalık! Dünya'da nadiren görülür vücudun sistematik yapısını bozar...