HABER MERKEZİ
Dünya Bankası'nın verilerine göre, Türkiye kişi başına yılda 200 kilogram ekmek tüketimiyle zirveye yerleşti.
Dünya Bankası'nın açıkladığı yeni verilere göre, Türkiye, kişi başına yıllık ekmek tüketiminde dünya çapında zirveye yerleşti. Türkiye, yaklaşık 200 kilogramla ekmek tüketiminde açık ara birinci olurken, bu oran Sırbistan (135 kilogram) ve Bulgaristan'ı (131,1 kilogram) geride bıraktı.
Türkiye'deki ekmek tüketimi, dünya genelinde birçok ülkenin alışkanlıklarını geride bırakıyor. Bu çarpıcı fark, ülkelerin beslenme kültürlerinin ve yaşam tarzlarının ekmek tüketimine nasıl yansıdığına dikkat çekiyor. Türkiye, yıllık kişi başına 199,6 kilogramla listenin zirvesinde yer alırken, bu oran dünya genelinde en yüksek tüketimi gösteriyor.
DÜNYA GENELİNDE EKMEK TÜKETİMİ SIRALAMASINDA ÖNE ÇIKAN BAZI ÜLKELER İSE ŞÖYLE:
Türkiye: 199,6 kg
Sırbistan: 135,0 kg
Bulgaristan: 131,1 kg
Ukrayna: 88,0 kg
Kıbrıs: 74,0 kg
Yunanistan, Danimarka, Polonya, Portekiz: 70,0 kg
Almanya: 57,0 kg
Fransa: 50,0 kg
İtalya: 44,0 kg
İngiltere: 37,0 kg
ABD: 17,0 kg
Çin: 5,83 kg
En düşük ekmek tüketimi ise Hindistan'da gerçekleşiyor. Hindistan, yıllık 1,75 kilogramlık tüketimiyle listenin en alt sırasında yer alıyor. Bu farklar, dünya genelindeki beslenme alışkanlıkları ve kültürel farklılıkların ekmek tüketimine doğrudan etki ettiğini gösteriyor.