Dumanı üzerinde tüten ezogelin çorbası! Kısık ateşte 3 taşımlık pişirin

Ezogelin çorbası akşam yemeklerine çok yakışıyor. Ezogelin çorbasının yapılışı adım adım... Enfes çorba olan ezogelin çorbası baharatlarla lezzetleniyor. İşte ezogelin tarifi...

HABER MERKEZİ

Ezogelin çorbası, Türk mutfağının sevilen ve besleyici çorbalarından biridir. İşte klasik bir ezogelin çorbası tarifi:

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1/2 su bardağı pirinç

1 adet soğan (doğranmış)

1 adet havuç (rendelenmiş)

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı nane

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre ayarlanabilir)

1/2 çay bardağı sıvı yağ

6 su bardağı sıcak su (yaklaşık)

1 tatlı kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı, servis için)

Yapılışı:

Mercimek ve Pirinci Hazırlayın: Mercimekleri yıkayıp süzün. Pirinci de yıkayıp süzün.

Soğanı Kavurun: Büyük bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.

Salça ve Baharatları Ekleyin: Soğanlar kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyin ve 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Pul biber, kimyon ve nane gibi baharatları da ekleyin, karıştırarak bir süre daha pişirin.

Sebzeleri ve Suyu Ekleyin: Rendelenmiş havucu, mercimeği ve pirinci tencereye ekleyin. Ardından sıcak suyu ilave edin. Karıştırın ve kaynamaya bırakın.

Pişirme: Çorba kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Ara ara karıştırın ve gerektiğinde su ekleyin.

Son Dokunuş: Çorba piştikten sonra tuzunu kontrol edin ve ekleyin. Dilerseniz, bir çay bardağı zeytinyağı da ekleyip karıştırarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!