Dumanı üstünde bitiyor! Kahvaltı böreği tarifi: Lokum gibi dağılıyor

Kahvaltıda hem karnını doyurmak hem vitamin almak ister misiniz? Lezzetli ve pratik kahvaltı böreği tarifini sizler için derledik. Peki nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kaşar peyniri, kapya biber ve havuçla yapılan vitamin deposu kahvaltı böreğini sizler için yazdık. Peki enfes kahvaltılık nasıl yapılır?

Besleyici ve Çok Lezzetli Kahvaltı Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

3 yumurta

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

3 adet patates (rendelenmiş)

1 adet kabak (rendelenmiş)

1 adet taze soğan

1 adet kırmızı kapya biber

1 adet havuç (rendelenmiş)

1 tutam dereotu

Kaşar peyniri rendesi

HAZIRLANIŞI

Derince bir kaba yumurtaları, tuzu, karabiberi, zeytinyağını, unu ve kabartma tozunu alarak çırpalım.

Daha sonra rendelediğimiz ve suyunu sıktığımız patates, kabak ve havucu ilave edelim.

İnce doğranmış taze soğanı, küçük küçük doğranmış kırmızı kapya biberi ve dereotunu da ekleyerek güzelce karıştıralım.

Büyük boy kare borcama pişirme kağıdını yerleştirelim.

Borcamın boyutları 28x28cm ancak bu boyutlarda olmasa bile yakın bir boyutta fırın kabı da tercih edilebilir.

Daha büyük olmamasına dikkat edebilirsiniz.

Fırın kabına pişirme kağıdı yerleştirerek hazırladığımız harcı boşaltalım ve eşit kalınlıkta olacak şekilde yayalım.

Böreğimizi 175°C önceden ısıtılmış fırında sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45-50 dk pişirelim.

Pişen böreğimizi fırından alarak üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim ve tekrar fırınlayalım.

Kaşar peynirleri eriyip böreğimizin üzeri kızarınca fırından alabiliriz.

İlk sıcağı çıkan böreğimizi dilimleyerek sıcak sıcak servis edelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.