Düğün için harika bir tasarruf önerisi: Kuponlar ve promosyon

Yaz düğününü kim sevmez… Gelenek olarak düğünlerde kesenin ağzını açmayı severiz. Fakat son dönemde artan fiyatlar gelin damat adaylarının düğün tasarrufuna önem vermesini sağladı. Bu yüzden sade bir nikah yapan da var evinin bahçesinde düğün yapan da var… Tüm bunların yanında kuponlar ve promosyonlar da düğün parasından tasarruf ettirebilir. İşte promosyonlu tasarrufun püf noktaları…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Düğün mekanlarına, düğün aksesuarlarına, gelinliğe, damatlığa, elbiselere ve daha sayamadığımız birçok şeye çok para harcıyoruz. Hatıralar yanımıza kar ama ceplerimize zarar oluyor. Sonra tüm yıl düğün masraflarını ödeme gerçeğiyle baş başa kalıyoruz. Peki, tüm bunlardan kuponlar ve promosyonlarla tasarruf edebileceğinizi biliyor musunuz?

DÜĞÜN İÇİN TASARRUF ÖNERİLERİ

Bütçeyi zorlamadan hayalindeki düğünü yapmakla yola çıkıp hesabında parası kalmayanlardan mısınız? Merak etmeyin hemen hemen birçok kişi böyle. Bu yüzden düğün için tasarruf önerilerini hazırladık.

1. Kuponları ve promosyon kodlarını araştırın

Dekor ve aksesuarlar yılın farklı zamanlarında satışa çıkabiliyor, kampanyalar olabiliyor. Bir satın alma işlemi yapmadan önce, herhangi bir indirim olup olmadığını görmek için çevrimiçi olarak hızlı bir arama yapın ve pazarlık avına daha fazla zaman ayırmak için birkaç ay önceden bir şeyler satın almaya çalışın. Düğün zamanı karlı olacaksınız.

2. İkinci elden korkmayın

Son yıllarda ikinci el gelinlik satan site sayısı arttı. Ortak tanıdıklarınız yoksa bir tanıdığın gelinliğini kullanabilirsiniz ya da gelinlikler genellikle çok pahalıdır ancak ikinci el bir gelinlik satın alarak paradan tasarruf edebilirsiniz.

3.Yoğun olmayan bir tarih seçin

Sadece fazla talep görmeyen bir tarih seçerek ne kadar tasarruf edebileceğinizi görünce şaşıracaksınız. Daha düşük ortalama maliyetlerden yararlanmak için hafta içi bir günde evlenin veya sezon dışı bir ayda bir hafta sonu seçin.

4. Kendin yap süslemeleri

Kendi dekorasyonlarınızı yaparak çok para harcamaktan tasarruf edebilirsiniz. Yaratıcı olun ve kendi süslerinizi, çiçek aranjmanlarınızı ve düğün hediyelerinizi yapın. Ayrıca dekorasyonları arkadaşlarınızdan ve ailenizden ödünç alabilir veya yerel parti kiralama şirketlerinden kiralayabilirsiniz.

5. Mekana çok takılmayın

Özel düğün mekanları her yıl daha pahalı hale geliyor. Geleneksel olmayan rotaya gidin ve bir parkta, plajda veya arka bahçenizde nefes kesici bir düğün yapabilirsiniz. Geleneksel olmayan mekanlarda genellikle paradan tasarruf edersiniz ve birçok yer, bu konuda uzmanlaşmasalar bile düğünlere izin verir.

6. Konuk listesini sınırlandırın

Bir düğünde tasarruf etmenin en basit yollarından biri davetli listenizi kısaltmak. Genellikle içecek ve yiyecek için kişi başı ücret ödersiniz ve daha büyük mekanlar daha yüksek fiyatlar talep eder. Konuk listenizi en yakın arkadaşlarınız ve aile üyelerinizle sınırlamayı düşünün.

7. Yemek menüsünde abartıya kaçmayın

Sevdikleriniz düğüne yemek yemeye gelmiyor. Bu yüzden abartıya kaçmadan ikramda bulunun. Yemeği gösterişe çevirmeyin. Tabaklı akşam yemekleri genellikle bir düğünde yemek servisi yapmanın en pahalı yoludur. Bunun yerine tatlı veya aperatif şeyler sunabilirsiniz.

8. Müzikte servete gerek yok

Eğlencenin de bir servete mal olması gerekmiyor. Pahalı DJ'i bir kenara bırakın ve kendi çalma listenizi oluşturun ve bir ses sistemi kiralayın ya da misafirlerinizden bazılarının size hediye olarak önceden performans sergilemelerini isteyin. Hatta istek şarkıları not alın.