AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Yüksek oranda antibakteriyel olan bal ve güçlü oranda magnezyum barındıran susamın bir araya geldiği ballı susamlı kaşarla güne vitamin deposuyla başlayın. Kahvaltıda çeşitliliği artıran ballı susamlı kaşar eritme oldukça basit yapılır.
Az malzeme az vakitle yüksek lezzetli bu yemek özellikle kalabalık kahvaltı sofralarının gözbebeği olacak. Bu tür lezzetlerde doğal ürün kullanmak gerekir.
MALZEMELER;
100 gram kaşar
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı susam (kavurun)
1 tatlı kaşığı bal
YAPILIŞI;
Bir kasede yumurtayı iyice çırpın.
Daha sonra kaşarı uzun uzun dilimleyin.
Bu dilimleri önce una akabinde yumurtaya en son susama batırın.
Her yerine gelecek şekilde çevirin.
Bir borcamın içine sırayla koyun.
Daha sonra 200 derece ısıtılmış fırına koyun.
Yaklaşık 8-10 dakika bekletin.
Daha sonra çıkartın sofranıza koyun.
Afiyet şifa olsun...