Dudak ısırtan lezzete kahvaltı sofranızda yer açın! Ballı susamlı kaşar eritme tarifi…

Kahvaltı sofralarında farklı lezzetlere yer verin. Bunlardan biri de dudak ısırtan lezzetiyle ballı susamlı kaşar eritmedir. Misafir sofralarınızda göz ve mide doyuran bu lezzetin nasıl yapılacağını sizler için araştırdık. İşte ballı susamlı kaşar eritme tarifi…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Yüksek oranda antibakteriyel olan bal ve güçlü oranda magnezyum barındıran susamın bir araya geldiği ballı susamlı kaşarla güne vitamin deposuyla başlayın. Kahvaltıda çeşitliliği artıran ballı susamlı kaşar eritme oldukça basit yapılır.

Az malzeme az vakitle yüksek lezzetli bu yemek özellikle kalabalık kahvaltı sofralarının gözbebeği olacak. Bu tür lezzetlerde doğal ürün kullanmak gerekir.

BALLI SUSAMLI KAŞAR ERİTME TARİFİ

MALZEMELER;

100 gram kaşar

1 su bardağı un

1 adet yumurta

1 su bardağı susam (kavurun)

1 tatlı kaşığı bal

YAPILIŞI;

Bir kasede yumurtayı iyice çırpın.

Daha sonra kaşarı uzun uzun dilimleyin.

Bu dilimleri önce una akabinde yumurtaya en son susama batırın.

Her yerine gelecek şekilde çevirin.

Bir borcamın içine sırayla koyun.

Daha sonra 200 derece ısıtılmış fırına koyun.

Yaklaşık 8-10 dakika bekletin.

Daha sonra çıkartın sofranıza koyun.

Afiyet şifa olsun...

Çıtır çıtır az yağlı lezzet! 10 dakikada yapılan en pratik gözleme tarifi