DSÖ bu maddeyi kanserojen ilan etti! Kırmızı listeye alınan besinler

Dsö diyet içeceklerin maddesi olan aspartamı kanserojen ilan etti. Özellikle diyet kola ve gazozlarda yer alan aspartam neden zararlı? İşte yanıtı...

Sağlıklı içecekler yerien gazlı ve asitli meşrubatları tercih etmek kanser hücrelerini tetikliyor. Peki DSÖ aspartam maddesini neden kanserojen ilan etti?

Şekerli içecekler sağlığı olumsuz etkiliyor. Beyin hücrelerinde de olumsuz etkiler yaratan bu içecekler neden zararlı?

DSÖ KANSEROJEN İLAN ETTİ

Şekersiz tatlandırıcılarla ilgili güncel raporlarla, bir sonraki diyet soda yudumunuzu almadan önce ara verebilirsiniz.

Dünya Sağlık Örgütü yakın zamanda vücut ağırlığını kontrol etmek ve hastalık riskini azaltmak için aspartam, sukraloz ve stevia dahil olmak üzere şekersiz tatlandırıcıların kullanımına karşı tavsiyede bulundu .

Daha yakın zamanlarda, Dünya Sağlık Örgütü'nün yarı bağımsız bir komitesi, birçok diyet içeceğinde bulunan aspartamın "insanlar için muhtemelen kanserojen" olarak sınıflandırılması gerektiğine karar verdi.

DİYET İÇECEKLERE DİKKAT

ABD Gıda ve İlaç İdaresi, aspartam ve diğer şekersiz tatlandırıcıları genel nüfus için güvenli bulsa da, kendinizi en sevdiğiniz diyet veya şekerle tatlandırılmış içeceklerin mağazadan satın alınan versiyonlarıyla sınırlamak zorunda değilsiniz. Aslında normal şekerli içeceklerden daha az şeker içeren, kimyasal içermeyen ve diğer faydalı vitaminleri kendi başınıza yapabileceğiniz içecek alternatifleri var. Ve hepsi ev yapımı olduğu için şeker seviyesini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

İşte limonlu soda, portakallı gazoz, pembe limonata ve zencefilli gazozun kopyaları da dahil olmak üzere yedi düşük şekerli içecek; şeftali yeşili buzlu çay; bir karpuz çilekli punç; ve bir DIY spor içeceği. Alkol veya yapay tatlandırıcı içermezler ve çoğunda kafein yoktur. Artı, bazıları C vitamini ve likopen dahil olmak üzere sağlıklı bir yaşlanma karşıtı antioksidan dozu sunar.

Aşağıdaki içecek tarifleri, akçaağaç şurubu ve bal ile karşılaştırıldığında çok hafif bir tada sahip olan agaveyi tatlılık için kullanır. Ayrıca toz şekerin aksine içeceklerde kolayca çözünür.