Dr. Ender Saraç'tan saç dökülmesine karşı kemik iliğinden saç maskesi tarifi

Dr. Ender Saraç saç dökülmesi için kemik suyunun tüketilmesini önererek kemik iliğinden saç maskesi tarifi verdi. Saçı ve vücudu besleyen kemik suyunun faydaları ve saç dökülmesine iyi gelen kemik iliğinden saç maskesi tarifini sizler için bir araya getirdik. İşte Dr. Ender Saraç'tan faydalı öneriler...

Dr. Ender Saraç, saç dökülmesine karşı kemik iliğinden saç maskesi tarifi verdi. Kemik suyunun bağışıklığı güçlendirdiğini ve saçlara iyi geldiğini belirten Saraç, kemik suyunun iltihapları hızlı iyileştirdiğini söyledi.

Dr. Ender Saraç ile Sağlıklı Günler Programı'nda açıklamalarda bulunan Saraç, saç dökülmesine iyi gelen kemik iliğinden saç maskesi tarifini anlattı.

KEMİK İLİĞİNDEN SAÇ MASKESİ MALZEMELERİ

200 gram ilikli sığır kemiği

1 yemek kaşığı hind cevizi yağı

1 yemek kaşığı Hint yağı

5 damla çay ağacı yağı

KEMİK İLİĞİNDEN SAÇ MASKESİ TARİFİ

Tüm malzemelerin hepsini iyice karıştırın. Ardından saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Saçları streçleyin ve 20 dakika bekletin. Ardından saçlarınızı hafifi bir şampuanla yıkayabilirsiniz. Boyalı saçlara da uygun bir maskedir.

KEMİK İLİĞİNDEN SAÇ MASKESİNİN FAYDALARI

Saç diplerini besler. Saç dökülmesine iyi gelir. Kolajen vardır. İçeriğindeki Hint cevizi yağı saç diplerini nemlendirir.

NE KADAR SÜREDE UYGULANMALIDIR?

Kemik iliğinden saç maskesi tarifini haftada 2 kere uygulayabilirsiniz. Saçı çok dökülenler için önerilerde bulunan Dr. Ender Saraç, demir eksikliği, tiroit ve kansızlığın saç dökülmesine neden olduğunu belirterek kan testi yaptırılmasını önerdi.

KEMİK SUYUNUN FAYDALARI

Bağışıklığı güçlendirir

Kilo almayı engeller

İltihapların daha hızlı iyileşmesini sağlar.

Kemik suyu ameliyattan sonra yaraları iyileştiriyor

Saç ve tırnakları uzatır

Yulaf ezmesi de içerisine eklerseniz faydalı olur.

Beyin hastalıklarında faydalıdır.

Bebekler ve çocukların gelişiminde faydalıdır.

Mide ve sindirim sistemi hastalıklarında faydalıdır.