Doyurucu ve lezzetli! Pastane usulü patatesli börek tarifi

Fırında patatesli börek sıcacık sunumuyla damak çatlatıyor. Patatesli börek gevrek gevrek oluyor. Lezzeti tartışmasız patatesli börek nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Doyurucu bir kahvaltılık için patatesli böreği deneyebilirsiniz. Enfes bir lezzete sahip patatesli börek nasıl yapılır? İşte adım adım patatesli börek tarifi...

Fırında patatesli börek

Malzemeler

3 adet yufka

3–4 adet orta boy patates

1 adet soğan (isteğe bağlı)

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

1 yumurta (üzeri için)

Yarım çay bardağı süt veya yoğurt (sos için)

3 yemek kaşığı sıvı yağ (sos için)

İç Harcı

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup ezin.

İnce doğranmış soğanı az yağda kavurun.

Patatesleri ekleyip tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatlarla harmanlayın.

Böreğin Hazırlanışı

Sos için süt/yoğurt, sıvı yağ ve 1 yumurtanın beyazını çırpın. (Sarı kısmını üzerine ayırın.)

Yufkayı tezgâha serin, üzerine sostan sürün. İkinci kat yufkayı da serip tekrar sos sürün.

Patatesli harcı yufkanın üzerine yayın.

Üçüncü yufkayı da üzerine kapatın, tekrar sos sürün.

Böreği dilediğiniz şekilde (kare, dikdörtgen ya da üçgen) dilimleyin.

Üzerine yumurta sarısı sürün, arzuya göre susam veya çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üstü kızarana kadar (yaklaşık 30–35 dakika) pişirin.

Sıcak sıcak çayla servis edebilirsiniz. ��