Doyurucu ve lezzetli açma tarifi

Açma tarifi merak ediliyor. Hem kahvaltılık hem de ara öğün olarak tüketebileceğiniz yumuşacık açma tarifi soğuk günlerde içinizi ısıtacak. Açmanın püf noktası tepside mayalanmasını beklemektir. Açmayı yapmak 15 dakikanızı, pişirilmesi ise yarım saatinizi alacaktır. İşte adım adım yumuşacık açma tarifi ve malzemeleri...

Açma tarifi araştıranlar için nefis bir tarif hazırladık. Pastane usulü açma tarifini evde bulunan malzemelerle deneyebilirsiniz. Hem kahvaltılık hem de ara öğünlerde tüketilen açma hem doyurucu hem lezzetli bir çeşit.

Açmanın püf noktası hamurun tepside mayalanmasını beklemektir. Ardından fırına sürülür ve muhteşem lezzetin kokusu beklenir. Açmayı yapmak 15 dakikanızı, pişirilmesi ise yarım saatinizi alacaktır. İşte adım adım açma tarifi ve malzemeleri...

AÇMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı toz şeker

1,5 çay kaşığı tuz

1 paket kuru maya

3,5 su bardağı un

Üzeri için:1 adet yumurta sarısı

AÇMA TARİFİ YAPILIŞI

1. Açma tarifi için öncelikle ılık suyu, sütü, kuru mayayı ve toz şekeri bir kabın içinde karıştırın. Karışıma sıvı yağı ekleyin karıştırın ve tuzunu ekleyin.

2. Daha sonra unu eledikten sonra azar azar karışıma ekleyin. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.

3. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatın. Oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

4. Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük bezeler ayırın. Bu bezeleri tezgahta rulo biçimine getirin. Ardından iki tane ruloyu birbirine sarın ve uç kısımlarını birleştirerek döndürün. Bu işlemi bütün bezeler bitene kadar tekrarlayın.

5. Açmaları fırın tepsisine alın. Tepside 20 dakika kadar daha mayalanmasını bekleyin. Açmalarınız şiştikten sonra üzerlerine 1 yumurtanın sarısını sürün. Bu aşamada dilerseniz üzerlerine çörek otu veya susam serpebilirsiniz. Önceden 180-200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Yumuşacık pofidik açmalarınız hazır. Afiyet olsun.

AÇMANIN PÜF NOKTASI

Unu elerseniz hamur daha güzel olacaktır. Açmanın püf noktası açmaları hazırladıktan sonra tepside mayalanmasını beklemektir. Bir de kullandığınız süt ve su mutlaka ılık olmalıdır.

Açmaların daha güzel kızarmasını istiyorsanız üzerine sürdüğünüz yumurtaya bir iki damla sıvıyağ ekleyin ya da bir çay kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz.

Adım adım malaga tatlısı tarifi

Mor lahana salatası nasıl yapılır?