Patatesli yumurta kavurma için tereyağı ve soğanı iyice kavurmak gerekir. Bu kahvaltılık içerisindeki patates ve soğan küp küp doğranmalı. İşte tarif detayları...
PATATESLİ YUMURTA KAVURMA İÇİN MALZEMELER
4 adet patates (haşlanmış)
1 adet soğan (küp küp doğranmış)
3 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Karabiber
PATATESLİ YUMURTA KAVURMA TARİFİ NASIL YAPILIR?
Uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım. Üzerine soğan ekleyip, kavuralım.
Baharatları ve tuzu ekleyip, karıştırmaya devam edelim. Haşladığımız ve patatesleri ezici ile ezelim.
Ezilmiş patatesleri tavaya aktaralım ve kavuralım.
Son olarak yumurtayı ekleyip çok karıştırmadan ve üzerine kasar peyniri serpiştirip tavanın kapağını kapatalım.
1-2 dakika peynirlerin erimesini sağlayalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.