Doyurucu Kayseri yağlaması tarifi! İster hazır lavaş kullanın, ister hamuru kendiniz açın

''Bugün ne pişirsem?'' diyenlere Kayseri yağlaması tarifiyle geldik. Kayseri yağlaması için ister yufkayı kendiniz açın ister hazır lavaş alın. Fakat lezzetli olsun istiyorsanız hamurunu kendiniz açın. Kıyması ve hamuru olmak üzere iki aşamada hazırlanan Kayseri yağlaması tarifi haberimizde...

Akşam yemeği menüsü arayanlar Kayseri yağlaması tarifini merak ediyor. Kayseri yağlamasının püf noktası hamuru açarken yufkanın kıvamı ve kıymalı sosun kıvamıdır. "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız işte size öneri. Hamur yoğurmaya vakti olmayanlar hazır lavaşla da Kayseri yağlaması yapabilir. İşte adım adım doyuran Kayseri yağlaması tarifi...

KAYSERİ YAĞLAMASININ PÜF NOKTASI

Hamuru hazırlarken süt ve suyu mutlaka ılık bir şekilde kullanmanız gerekir. Suyu azar azar ilave ederek hamurunuzu yoğurun.

Mayalandırmadan açmaya ve pişirmeye çalışmayın.

Açarken çok fazla un kullanmayın.

KAYSERİ YAĞLAMASI MALZEMELERİ

Hamuru için malzemeler

500 gr. un

1 su bardağı su

½ su bardağı süt

10 gr. yaş maya

1 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Kıymalı harç için malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

350 gr. kıyma

2 tane kuru soğan

2 tane yeşil sivri biber

6-7 adet domates

1 yemek kasığı domates salçası

1 yemek kasığı biber salçası

1,5 su bardağı su

Pul biber

Tuz

Karabiber

KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ

Su, süt, şeker, maya ve sıvıyağı bir kaba alıp maya eriyinceye kadar karıştırın. Unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur elde edin. Tuzu ekleyip yoğurun.

Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için yaklaşık bir saat kadar dinlendirin.

İç harç için, tüm malzemeleri yemeklik doğrayın. Tavayı ateşe alıp ısıtın ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince soğanı tavaya alın ve iyice pişirin. Ardından kıymayı ekleyin kavurun, sırasıyla biberi ekleyin.

Domatesler ve salçaları ekleyip, salçaların kokusu çıkana kadar kavurun.

Son olarak baharatlar ve suyunu ekleyin. Tüm sebzeler yumuşayıp su yarı yarıya çekinceye kadar pişirin. Harcınızın biraz ıslak kalmasına özen gösterin.

Mayalanan hamurdan 12 beze çıkartın. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgâhta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağsız tavada her bir hamuru önlü arkalı pişirin.

Hamurun birisini servis tabağınıza alın. Üzerine kıymalı harçtan sürün. diğer hamuru üzerine yerleştirin bu şekilde bir kat hamur bir kat kıyma olacak şekilde kat kat yerleştirin.

4 dilim olacak şekilde keserek servis edin. Dilerseniz yanında yoğurt ile de servis edebilirsiniz.