Doyurucu kahvaltılık: Pastane poğaçası tarifi! Yumuşacık mayalı poğaçaların püf noktası…

Doyurucu bir kahvaltılık olan pastane poğaçalarının, yumuşacık olmalarının püf noktası mayası… Lezzetli ve pratik bir şekilde hazırlanan pastane poğaçası tarifi ile bir daha dışarıdan satın almayacaksınız. Doyurucu bir kahvaltılık olan yumuşacık mayalı poğaçaları ister tek başına isterseniz de peynir, zeytin, domates ve salatalıkla tüketebilirsiniz. Peki ağızda dağılan pastane poğaçası tarifi nasıl hazırlanır? Pastanenin yolunu unutturacak yumuşacık mayalı poğaça tarifinin malzemeleri neler? İşte yumuşacık mayalı poğaçaların püf noktası……

HİLAL ÇAKIR

Doyurucu bir kahvaltılık olan pastane poğaçasının püf noktası oldukça merak ediliyor. Yumuşacık mayalı poğaçaların püf noktası mayası... Yumuşacık mayalı poğaçaların kokusu tüm eve yayılır ve iştah kabartır. Pratik hazırlanan pastane poğaçası tarifi ile bir daha pastaneden almayacaksınız.

DOYURUCU KAHVALTILIK: PUF PUF YUMUŞACIK POĞAÇA

Pastane poğaçasının en önemli püf noktası malzemelerin ılık olması. Peki ağızda dağılan yumuşacık mayalı poğaça nasıl yapılır? Pastanenin yolunu unutturacak poğaçanın malzemeleri neler? İşte detaylar...

PASTANE POĞAÇASI TARİFİ

Hamur için malzemeler:

1 su bardağı ılık süt,

1 su bardağı ılık su,

1 su bardağı sıvı yağ,

2 yemek kaşığı toz şeker,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 paket instant maya (veya 1 paket yaş maya),

5-6 su bardağı un (azar azar ekleyerek kontrol edin),

İç harcı için malzemeler:

Beyaz peynir veya kaşar peyniri,

Maydanoz (isteğe bağlı),

Üzeri için malzemeler:

1 adet yumurta sarısı,

Susam veya çörek otu,

Yapılışı:

Ilık süt ve ılık suyu bir karıştırma kabına alın. İçine toz şekeri ve mayayı ekleyerek karıştırın. 5 dakika kadar bekleyin.

Sıvı yağı ekleyin, ardından tuzu ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.

İç harcı hazırlayın:

Beyaz peyniri ezip içine ince kıyılmış maydanoz ekleyin (isteğe bağlı). Kaşar peyniri kullanacaksanız, rendelemeniz yeterli.

Şekil verin:

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın. Orta kısmına iç harç koyup kapatın ve yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Üzerini süsleyin:

Üzerine yumurta sarısı sürün, ardından susam veya çörek otu serpin.

Pişirin:

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri güzelce kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.

Servis Önerisi:

Fırından yeni çıkmış sıcak poğaçaları çay eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!