Doyurucu bir lezzet şöleni! Kokusu mutfağa çağıran börek tarifi! Kumpir böreği nasıl yapılır?

Haşlanmış patatesler ve baharatlarla yapılabilen kumpir böreği çok lezzetli. Kumpir böreğini ikindi çaylarıyla veya sabah kahvaltınızda tüketebilirsiniz. Peki kumpir böreği nasıl yapılır?

Nur Sena Sarıtaş

Kumpir böreği için patateslerin yumuşacık olması gerekiyor. Kumpir böreği yapılırken yufkalar rulo şeklinde sarılabilir. Peki lezzet deposu kumpir böreği nasıl yapılır? İşte detaylar...

KUMPİR BÖREĞİ TARİFİ

Kumpir böreği tarifi için gerekli malzemeler şunlar:

5 adet patates

Tuz

Karabiber

Pul biber

Kaşar peyniri

1 kilo yufka

Soda

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Şimdi tarife geçelim:

İlk adım olarak patatesleri haşlayın ve sonra ezerek bir kaba alın.

Ezilmiş patateslere rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. İyice karıştırın.

Yufka yapraklarını pizza dilimi gibi 4'e kesin.

Her yufka diliminin yarısına patatesli karışımdan koyun.

Yufka dilimini rulo şeklinde sarın ve gül böreği gibi dolayın.

Bütün yufkaları aynı şekilde doldurun.

Hazırladığınız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Bu nefis kumpir böreği tarifi, sıcacık ve lezzet dolu bir atıştırmalık veya kahvaltı seçeneği sunuyor.