Donmuş tavuk çözmenin pratik yöntemleri! Meğer çözmek bu kadar basitmiş

Donmuş tavuk çözmenin pratik yöntemleri pek çok insan tarafından merak edilerek araştırılabiliyor. Çünkü sevilerek tüketilen tavuk, satın alındığında dondurucuda bekletilebiliyor. İhtiyaç dahilinde ise gerektiği kadarı çözülebiliyor. Bu nedenle hızlıca çözen yöntemler de araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada bazı yöntemler faydalı olabiliyor. İşte detaylar…

Donmuş tavuk çözmenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca şeflerin genellikle tercih ettiği yöntemlerden biri, donmuş tavuğun buzdolabında çözülmesi olarak biliniyor. Bu yöntemde buzdolabının en alt kısmına bir kağıt havlu koyulur. Ardından üzerine donmuş tavuk yerleştirilir. Böylece tavuk çözülürken, damıtması da engellenebilir.

Öte yandan donmuş tavuk çözmenin pratik yöntemleri de bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden bazıları, ''meğer çözmek bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor.

DONMUŞ TAVUK ÇÖZMENİN PRATİK YÖNTEMLERİ

Donmuş tavuk çözmenin birçok farklı yolu bulunuyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından pratik yöntemler araştırılabiliyor. Nitekim donmuş tavuk çözmenin, ''meğer çözmek bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilen yöntemlerinden ikisi şu şekilde sayılabiliyor;

Donmuş tavuk soğuk su ile kolayca çözülebilir. Bu yöntemde lavabonun içerisine bir kase yerleştirilerek soğuk su ile doldurulur. Sonra donmuş tavuk da eklenerek çözülmesi beklenir. Bu yöntemde her 30 dakikada bir suyun ısısı kontrol edilmeli. Su ısındığında tekrardan soğuk su ile değiştirilmeli. Çünkü sıcak su ile çözülen donmuş tavuk, adeta bakteri yuvası haline dönüşebilir.

Donmuş tavuğu kolayca çözmek için mikrodalga fırın tercih edilebilir. Bu yöntemde tavuk bir tabağa koyulur. Sonra mikrodalgaya yerleştirilir ve 30 saniye aralıklarla çalıştırılır. Bu yöntemde tavuğun pişmesine izin verilmemeli.

Uyuyamayanlar dikkat: Derin uykunun sırrı ortaya çıktı!