Donmuş tavuk çözmenin pratik yöntemleri! Meğer bu kadar kolaymış

Donmuş tavuk çözmenin pratik yöntemleri hemen herkes tarafından araştırılıyor. Çünkü birçok insan bu besini satın aldığında hemen tüketmeyecekse genellikle buzdolabında muhafaza ediyor. Ayrıca bu noktada donmuş tavuk çözmenin bazı basit yöntemleri de bulunuyor. Üstelik, ''meğer bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Donmuş tavuk çözmenin çeşitli yöntemleri bulunuyor. Ayrıca şeflerin en çok tercih ettiği yöntemlerden biri, donmuş tavuğu buzdolabında çözmek. Bu yöntemde buzdolabının en alt bölmesine bir kağıt havlu koyulur. Üzerine donmuş tavuk yerleştirilir. Bu sayede donmuş tavuk çözülürken suları buzdolabına damlamaz.

Ancak şeflerin yukarıdaki tercih ettikleri yöntem uzun zaman alabiliyor. Bu sebeple pratik yöntemler arasında genellikle gösterilmez. Peki, donmuş tavuk çözmenin pratik yöntemleri neler?

DONMUŞ TAVUK ÇÖZMENİN PRATİK YÖNTEMLERİ

Donmuş tavuk çözmenin, ''meğer bu kadar kolaymış'' bile dedirtebilen bazı pratik yöntemleri bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden ikisi aşağıda yer alıyor.

- Donmuş tavuk mikrodalga fırında pratik bir şekilde çözülebilir. Bu yöntemde donmuş haldeki tavuk bir tabağa yerleştirilir. Ardından mikrodalga fırına koyulur. Ortalama 30 saniye aralıklarla mikrodalga fırın çalıştırılır. Ayrıca tavuğun pişmesine izin verilmez. Böylece pratik bir şekilde çözüldüğü görülebilir.

- Lavaboya bir kap yerleştirilir ve içi soğuk su ile doldurulur. Ardından donmuş tavuk su geçirmeyen bir poşete yerleştirilir ve hazırlanan suya bırakılır. Su ısındıkça tekrardan soğuk su ile değiştirilir. Böylece donmuş tavuk pratik bir şekilde hazır hale getirilebilir. Öte yandan sıcak su bakteri oluşumuna sebep olabilir. Bu nedenle soğuk su kullanılır.