Donmuş tavuk çözmenin pratik yöntemi! Oysa bu kadar basitmiş

Donmuş tavuk çözmenin çeşitli yöntemleri bulunuyor. Bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olurken, ötekileri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Peki, donmuş tavuk çözmenin pratik yöntemleri neler? Bu noktada tercih edilecek bir yöntem, ''oysa bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Tavuk, Türkiye'deki birçok insan tarafından sık sık satın alınarak tüketiliyor. Ayrıca hemen tüketilmeyecekse dondurucuda muhafaza edilebiliyor. Bunun yanı sıra kimi zaman dondurucudaki tavuğun hızlıca çözülüp pişirilmesi gerekebiliyor. Bu noktada pek çok insan, ''Donmuş tavuk çözmenin pratik yolları neler?'' sorusunun cevabını merak ediyor.

Peki, donmuş tavuk çözmenin pratik yolları var mı? Bu noktada tercih edilecek bir yöntem, ''oysa bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor.

DONMUŞ TAVUK ÇÖZMENİN PRATİK YÖNTEMİ

Donmuş tavuk, mikrodalga fırında pratik bir şekilde çözülebilir. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

Donmuş tavuk buzluktan çıkartıldıktan sonra bir tabağa yerleştirilir.

Fırın ortalama 30 saniye aralıklarla çalıştırılır.

Bu işlem sürecinde tavuğun pişmesine asla izin verilmez.

Diğer Yöntem: Donmuş tavuk çözmenin en sık tercih edilen yöntemlerinden biri, soğuk suda bekletmek. Bu yöntemde buzluktan çıkartılan donmuş tavuk bir torbaya yerleştirilir. Ardından içi soğuk su dolu kaba bırakılır. Bu sayede donmuş tavuk çözme işleminin hızlıca gerçekleştiği görülebilir.